Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bij winst zeker van Europese overwintering, Champions League dichtbij

27 november 2023 19:14

PSV staat er goed voor in Groep B van de Champions League. De Eindhovenaren staan tweede achter Arsenal, dat het woensdagavond laat opneemt tegen Lens. Die wedstrijd begint overigens pas als het resultaat van Sevilla-PSV al bekend is.

Als PSV wint van Sevilla, komen de Eindhovenaren op acht punten. In dat geval is PSV al zeker van overwintering in Europa. Het wordt zelfs zeker Champions League als Arsenal later op de avond wint van Lens. Mocht die wedstrijd gelijk eindigen, heeft PSV twee weken later genoeg aan een gelijkspel tegen Arsenal. De Engelsen gaan in dat scenario ook zeker door, maar zij hebben het punt dan niet meer nodig. Als Lens voor de tweede keer wint van Arsenal, ontstaat een interessant scenario waarbij op de laatste speeldag alles nog mogelijk is. PSV is dan echter enigszins in het nadeel omdat het dan een resultaat moet halen tegen Arsenal, terwijl Lens nog tegen het dan uitgeschakelde Sevilla mag.

In het geval van een gelijkspel in Sevilla, is de situatie ingewikkeld. Als Arsenal wint van Lens, is PSV zeker van in ieder geval Europa League. Dat is ook zo als het gelijkspel minstens 3-3 is, want dan eindigt PSV sowieso boven Sevilla. Overwintering op het hoogste niveau ziet er dan ook relatief goed uit; PSV moet dan minstens zo goed presteren als Lens in de laatste ronde. Dat geldt ook als beide wedstrijden woensdag gelijk eindigen.

Als PSV gelijkspeelt en Lens wint voor de tweede keer van Arsenal, heeft PSV Champions League realistisch gezien niet meer in eigen hand. Lens kan dan bij winst op Sevilla buiten bereik van PSV komen en PSV haalt het dan alleen nog als het de 4-0 in Londen wegpoetst. Bij 3-3 geldt in dit scenario wel dat Europa League zekergesteld is.

Verlies bij Sevilla is uiteraard erg ongunstig, omdat de Spanjaarden PSV dan in principe voorbij gaan. Als Arsenal wint van Lens, staan er drie clubs op 5 punten bij het ingaan van de laatste speelronde en zijn de Engelsen al geplaatst. Bij iedere andere uitslag in Londen, hebben de Fransen een puntenvoorsprong en dus de favorietenrol.
Tags

lens arsenal sevilla londen favorietenrol gelijkspeelt ingewikkeld puntenvoorsprong speeldag uitgeschakelde wegpoetst zekergesteld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn ajaks amro arbitrage bakayoko binnenkant bodo bosz brobbey caroline dortmund expertisegebied feyenoord gaal henderson izecson lozano petrovic psvrijnwoude sancho santos scheids sinner soubavaria tennis vaart vaio verlenging voorgrond zieker