Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV al meer dan 16 jaar zonder uitzege in Champions League

28 november 2023 10:29

PSV wacht al meer dan 16 jaar op een uitzege in de Champions League. In een interview met het Eindhovens Dagblad krijgt Heurelho Gomes dat hij de laatste keeper is die met PSV een uitwedstrijd won op het hoogste Europese niveau. "Mijn hemel, is dat echt waar?", aldus Gomes. "Hoe is het toch mogelijk dat dat zo'n grote Europese club als PSV is overkomen?"

Bij een zege in Sevilla zou zelfs al overwintering in de Champions League kunnen worden veiliggesteld. "Maar winnen in Spanje? Daar is de competitie zo sterk", zo geeft Gomes aan. "In onze jaren was een uitwedstrijd winnen echt geen unicum. Daarvoor heb je voldoende senioriteit en ook gewoon Champions League-ervaring in je elftal nodig. Dat hadden we in die tijd. Ik zie nu weer dat PSV een beetje die kant op is gegaan. Ze hebben dit seizoen echt goed ingekocht."

Op 27 november 2007 werd in Rusland van CSKA Moskou gewonnen. "Elke uitwedstrijd in de Champions League was wel altijd lastig. Die wedstrijd in Moskou herinner ik me nog prima, omdat het wel zo verschrikkelijk koud was. Een kiezelharde pot, maar wij domineerden en hadden genoeg kwaliteit om aan het voetballen te komen", zegt de voormalig doelman daarover. "Er stond met Alex ook een leider in de defensie, waar je de nul mee kon houden. Zo’n type speler miste ik de afgelopen jaren weleens bij PSV."
Tags

gomes cska domineerden hemel heurelho kiezelharde rusland senioriteit sevilla unicum veiliggesteld

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abn ajaks amro arbitrage bakayoko binnenkant bodo bosz brobbey caroline dortmund expertisegebied feyenoord gaal henderson izecson lozano petrovic psvrijnwoude sancho santos scheids sinner soubavaria tennis vaart vaio verlenging voorgrond zieker