PSV wint na fantastische comeback van Sevilla

29 november 2023 20:51

PSV wint na fantastische comeback van Sevilla; image source: Pro Shots

PSV heeft op heroïsche wijze weten te winnen in Sevilla. Na een magistrale comeback werd met 2-3 gewonnen. Invallers Ismael Saibari en Ricardo Pepi kwamen tot scoren, terwijl Gudelj de bal in eigen doel werkte.

PSV werd vanaf het begin direct onder druk gezet door Sevilla. Toch was het juist de ploeg van Peter Bosz met de eerste kans, maar Guus Til kon een voorzet van Johan Bakayoko net niet aanraken.

Verdedigend gaf de ploeg nauwelijks iets weg, maar halverwege de eerste helft stond PSV toch op achterstand. Sevilla versierde een vrije trap, de verdediging liet zich verrassen en Sergio Ramos kon de bal in het doel tikken.

Het lukte PSV geen moment om in de wedstrijd te komen en vlak voor rust leek het daarvoor de deksel op de neus te krijgen. Achterin was de ploeg overal te laat, waarna En-Nesyri de bal in het doel tikte. De VAR greep echter in omdat er bij het begin van de aanval hands werd gemaakt en het doelpunt werd dan ook geannuleerd.

PSV was nog steeds niet bij de les. De bal werd uit de vrije trap vrijwel direct verspeeld, waarna En-Nesyri op de lat kopte. Uit de daaropvolgende counter kreeg PSV een grote kans, maar het schot van Hirving Lozano kon worden gekeerd. De Mexicaan blesseerde zich bij die poging en moest direct vervangen worden.

In de resterende minuten gebeurde niets meer, waardoor PSV met een 1-0 achterstand de rust inging. De ploeg kwam echter dramatisch uit de kleedkamer, want na een minuut spelen kwam Sevilla op 2-0. Opnieuw stond het achterin volledig verkeerd en omdat Walter Benítez niet uit het doel kwam, kon En-Nesyri eenvoudig scoren.

In korte tijd kreeg PSV opeens twee grote kansen. Luuk de Jong zag een kopbal gered worden, terwijl invaller Yorbe Vertessen de bal volledig verkeerd raakte na een voorzet van Bakayoko.

Bosz wisselde aanvallend, maar het lukte PSV maar niet om mee te kunnen met het spel van Sevilla. Halverwege de tweede helft volgde wel een meevaller toen Ocampos in twee minuten tijd twee keer geel kreeg en van het veld werd gestuurd.

PSV voerde de druk direct vol op en dat leidde vrijwel meteen tot de aansluitingstreffer. Op werkelijk schitterende wijze schoot Ismael Saibari de 2-1 in het doel.

De international van Marokko kreeg enkele minuten later opnieuw een kans, maar zijn schot werd van richting veranderd en ging net naast het doel. Meteen uit die corner kreeg Saibari opnieuw een grote mogelijkheid, maar dit keer werd de bal van de lijn gehaald.

Sevilla leek opeens volledig in paniek en bracht meteen drie verdedigende wissels. Vervolgens was De Jong dicht bij een treffer, maar de doelman kon de voorzet van Vertessen nog net wegtikken.

PSV bleef de druk maar verder opvoeren en kreeg daarvoor de beloning. Uit een voorzet van Jordan Teze raakte Vertessen de bal verkeerd, maar werd deze daardoor door Gudelj in eigen doel gewerkt.

PSV ging vol voor de winst en met Ricardo Pepi werd nog een aanvaller binnen de lijnen gebracht. Beide ploegen gaven alles om nog een overwinning te halen en zes minuten blessuretijd werden gegeven.

Sevilla leek iets meer grip te krijgen, maar het was PSV dat snoeihard toesloeg. Uit een voorzet van Vertessen kopte Pepi op zeer knappe wijze de 2-3 tegen de touwen.

Saibari kreeg vervolgens de kans om het duel definitief te beslissen, maar zijn poging ging net naast het doel. Sevilla kon nog een keer aanzetten, maar kreeg geen kans meer. De scheidsrechter floot af en het feest op het veld en in het uitvak barstte volledig los.