Transparent
Inloggen
Sluiten

Joey Veerman beste speler Eredivisie in november, Johan Bakayoko opnieuw grootste talent

1 december 2023 18:13
Foto: Pro Shots

Joey Veerman beste speler Eredivisie in november, Johan Bakayoko opnieuw grootste talent; image source: Pro Shots

PSV is bij de maandelijkse verkiezingen van Speler van de Maand en Talent van de Maand in de Eredivisie volop in de prijzen gevallen. De Eredivisie CV heeft namelijk bekend gemaakt dat op basis van statistieken van Opta en stemmen van de fans Joey Veerman de beste speler was in november. Van alle spelers in de Eredivisie creëerde hij de meeste kansen en gaf de meest succesvolle passes op de helft van de tegenstander. Bovendien was er slechts één speler die vaker het balbezit veroverde.

Dat Veerman bezig is aan een uitstekend seizoen komt in de statistieken ook duidelijk naar voren. Veerman heeft inmiddels al 63 kansen gecreëerd dit seizoen. Daarmee is hij de enige speler in de grootste tien competities van Europa die meer dan 45 doelpogingen van teamgenoten voorbereidde. Sinds zijn komst naar PSV in januari 2022 gaf hij al 22 assists. Slechts vijf spelers in de grootste tien competities gaven in die periode minstens evenveel assists.

De prijs voor Talent van het Maand gaat ook naar PSV. Voor de tweede maand op rij en derde keer dit kalenderjaar is Johan Bakayoko namelijk uitgeroepen tot de beste van alle spelers tot 21 jaar. De international van België was in november direct betrokken bij 4 doelpunten, kwam tot 5 doelpogingen en had 13 succesvolle dribbels. Over het hele seizoen heeft hij 40 geslaagde dribbels en staat daarbij bovenaan in de Eredivisie. In de competitie staat hij nu op 7 assists, net zoals Veerman. In de grootste tien competities van Europa is slechts één speler met meer assists.

Logischerwijs is PSV in het Elftal van de Maand ook uitstekend vertegenwoordigd. Naast Veerman en Bakayoko behoren volgens de statistieken ook Jordan Teze, André Ramalho en Sergino Dest tot de beste spelers van afgelopen maand.




Discussieer mee op de forums


Tags

veerman eredivisie bakayoko joey doelpogingen dribbels belgie creeerde dest geslaagde jordan maandelijkse opta ramalho teze verkiezingen voorbereidde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Mooie statistieken voor twee prima spelende spelers. Hoop dat we in de maand december ook twee PSV-ers hebben.
+1/-0

5 maanden geleden
"Bovendien was er slechts één speler die vaker het balbezit veroverde."

Wellicht is hij verdedigend een stuk beter dan velen soms denken en/of zeggen.
+2/-1

 
5 maanden geleden
In het verdedigende aspect van zijn spel is hij zeker groeiende, dus ik ben t met jou eens!
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Jaja mensen, laat die analisten allemaal maar negatief praten over hem. Zijn spel kan mij zeker bekoren en vind zijn ongezouten mening na een wedstrijd of ervoor een genot! Door de recente prestaties in de CL van PSV en hem zal hij alleen maar meer waard worden, ik denk dat ie straks voor minimaal 35 miljoen excl. bonussen de voordeur bij PSV gaat verlaten met een schat aan CL ervaring en hopelijk de landstitel opzak! Joey je bent een toppertje ik ben fan van jou! En Johan is echt een toppertje in wording, hij wordt alleen maar beter en beter, onze Bosz is deze ruwe diamant goed aan het slijpen!! Gaat straks ook voor miljoenste of 40 de voordeur uit. Deze twee spelers kunnen mij enorm bekoren!!
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage