PSV wordt ook niet getest in De Kuip en wint wederom

3 december 2023 14:23

PSV wordt ook niet getest in De Kuip en wint wederom; image source: Pro Shots

PSV is in de Eredivisie nog altijd zonder puntverlies. De topper tegen Feyenoord ging zondag met 1-2 gewonnen. Ismael Saibari en Olivier Boscagli zorgden voor de doelpunten.

Beide ploegen gingen vanaf het begin meteen fel van start. Noodgedwongen moest PSV na enkele minuten echter al wisselen. Na hard inkomen van Hartman werd Jordan Teze aan zijn hoofd geraakt en hij kon niet meer verder.

Na ruim een kwartier kreeg PSV de eerste kans van de wedstrijd. Guus Til kon de bal goed voorgeven, maar zowel Luuk de Jong als Yorbe Vertessen raakte de bal verkeerd.

Al het gevaar was van PSV gekomen, maar na ruim een half uur werd ook Feyenoord plotseling gevaarlijk. Gimenez schoot van grote afstand, waarna Geertruida de rebound over het doel schoot.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans nadat een duidelijke overtreding op Schouten onbestraft bleef. Walter Benitez redde echter goed op de poging van Geertruida.

Diep in blessuretijd leek Gimenez de bal voor het inschieten te krijgen, maar omdat Olivier Boscagi de bal nog net kon aantikken werd een tegentreffer voorkomen.

Vroeg in de tweede helft was het PSV met een grote kans nadat De Jong een voorzet van Joey Veerman verlengde. De inzet van Ismael Saibari kon door Bijlow echter worden gekeerd.

Halverwege de tweede helft was het alsnog raak voor PSV. Na een uitstekende voorzet van Johan Bakayoko tikte Saibari de 0-1 in het doel.

Twee minuten later volgde een bijna identieke voorzet van Bakayoko, maar Bijlow kon nog net redding brengen na een omhaal van De Jong. Uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak toen Olivier Boscagli binnenkopte.

PSV moest vervolgens opnieuw noodgedwongen wisselen nadat Veerman na een pittige overtreding uit de wedstrijd werd getrapt. Tegelijkertijd ging Feyenoord vol op de aanval spelen en bracht het twee aanvallers binnen de lijnen, zodat het in de laatste 20 minuten met vijf aanvallers speelde.

Het was echter de ploeg van Peter Bosz die in het begin de kansen kreeg. Tien minuten voor tijd ontsnapte PSV vervolgens aan de aansluitingstreffer toen Hancko op de lat kopte. Een minuut later was het echter alsnog raak toen Benitez in de fout ging bij een schot van Gimenez.

Feyenoord kreeg weer geloof in een resultaat en dat leidde al snel tot een schot van Gimenez in het zijnet.

De druk werd volop opgevoerd, waardoor PSV er met moeite nog uit kon komen. Ondanks dat er weinig was gewisseld en het spel nauwelijks had stil gelegen werdeb er zes minuten aan blessuretijd gegeven.

Na vier minuten in de blessuretijd kreeg Feyenoord een hoekschop waarna Wieffer uit kansrijke positie net over het doel schoot. Kansen volgden er niet meer, waardoor PSV nog altijd de perfecte score heeft.