Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV kent ook geen enkel probleem met Heerenveen en wint opnieuw

7 december 2023 20:39
Foto: Pro Shots

PSV kent ook geen enkel probleem met Heerenveen en wint opnieuw; image source: Pro Shots

PSV heeft ook de vijftiende competitiewedstrijd van dit seizoen weten te winnen. In het Philips Stadion werd sc Heerenveen met 2-0 verslagen. Guus Til en Ricardo Pepi maakten de doelpunten.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van erelid Wim van der Leegte, waarbij de aanwezige supporters ook massaal gehoor gaven aan de oproep om het licht van de mobiele telefoons aan te zetten.

Nadat de aftrap eenmaal was verricht leek PSV uit de startblokken te schieten en kreeg in de openingsfase al enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Toen de eerste storm was gaan liggen kon ook sc Heerenveen er een paar keer uitkomen en kon het Philips Stadion opgelucht ademhalen dat er geen tegentreffer tot gevolg kwam.

Na ruim een half uur spelen was het toch PSV dat de score opende. Een voorzet van Malik Tillman werd van richting veranderd en daar maakte Guus Til zeer dankbaar gebruik van door goed voor zijn man te komen en bij de tweede paal eenvoudig de 1-0 binnen te tikken.

Het verzet van Heerenveen leek daarmee al gebroken te zijn en in korte tijd kwam er veel gevaar van de ploeg van Peter Bosz. Omdat de afwerking daarin te onzorgvuldig was, stond het bij rust nog altijd maar 1-0.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld grotendeels hetzelfde. PSV was het vaakst aan de bal en kreeg de mogelijkheden, maar het afwerken was net niet goed genoeg. Toch leek PSV na een uur spelen de tweede treffer te maken toen Luuk de Jong uit een hoekschop de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten kreeg en eenvoudig kon binnentikken. De VAR greep echter in omdat de aanvoerder de bal in eerste instantie op zijn arm kreeg en het doelpunt werd daarom afgekeurd.

Heerenveen bleef daarom hoop houden op een resultaat en probeerde er een paar keer uit te komen, maar tot heel veel gevaar leidde dat ook niet. Een kwartier voor tijd greep Bosz in en bracht met Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen twee nieuwe aanvallers binnen de lijnen. Dat zorgde vrijwel meteen voor succes, want nog geen twee minuten na zijn invalbeurt maakte Pepi de 2-0 en besliste daarmee de wedstrijd.

In de resterende minuten kreeg PSV nog een aantal kansen, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt. Voor PSV veranderde er niets aan het feit dat het ook na vijftien wedstrijden in de Eredivisie nog altijd zonder puntverlies is.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen pepi bosz til ademhalen aftrap afwerking besliste binnentikken eredivisie erelid jong leegte malik onzorgvuldig openingsfase opgelucht spelbeeld stilte telefoons tillman vaakst var vertessen verzet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage