Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Het bleef lang 1-0, dus lang kon ik niet rustig op de bank zitten'

7 december 2023 22:40

In gesprek met ESPN was Peter Bosz vol lof over Olivier Boscagli. "Hij is de laatste weken echt ongelofelijk. Ik weet niet of hij vandaag iets fout heeft gedaan", aldus Bosz.

De trainer had vooraf al verwacht dat het lastig zou gaan worden. "Na zo'n week waarin je het ene na de andere compliment hebt gehad en dan moet je daarna spelen tegen een goed voetballende ploeg die langzamerhand is ingespeeld", zo gaf hij aan. "We hebben kunnen zien dat ze het ons aardig lastig hebben gemaakt. Natuurlijk hadden wij de overhand en hebben we meer kansen gehad, maar het lag bij ons te open en daar hebben ze gelukkig geen gebruik van gemaakt. Het bleef lang 1-0, dus lang kon ik niet rustig op de bank zitten."

Gevraagd werd hoe dat kon gebeuren. "We hielden het niet compact. We dekten niet goed genoeg door, waardoor de restverdediging niet goed was georganiseerd", zei hij daarover. "De afstand tussen de aanvallers en de verdedigers is dan te groot, waardoor de middenvelders er dan tussen komen te zwemmen. Helemaal als een van die middenvelders dan uitstapt naar een van de centrale verdedigers. Dan sta je met twee middenvelders tegen eigenlijk vier omdat die linksbuiten er steeds bij kwam."

Bosz vond het logisch dat de spelers wat vermoeid waren. "We spelen twee wedstrijden in de week en hebben veel internationals die ook nog een keer weg zijn als de rest wel rust heeft. Dat ga je op een gegeven moment voelen", reageerde hij daarop. "We hebben nu een paar blessuretjes, het is allemaal niet zwaar, maar dat heeft allemaal te maken met vermoeidheid. Nu ga je langzamerhand ook wel rouleren."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz blessuretjes boscagli compact dekten espn linksbuiten rouleren uitstapt zwemmen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage