Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV speelt dinsdag vooral voor prestige, coëfficiënten en winstpremie

11 december 2023 00:42

PSV sluit dinsdagavond de groepsfase van de Champions League af met een thuiswedstrijd tegen Arsenal. Sportief staat er weinig meer op het spel, omdat Arsenal al zeker is van de groepswinst en PSV de tweede plek ook al in handen heeft. Beide teams zullen daarom dan ook na de winterstop nog actief zijn in het Miljardenbal.

Het wordt dinsdag alweer de vijfde keer dat PSV in eigen huis een officieel duel tegen Arsenal speelt. De eerste keer in 2002 ging met 0-4 nog kansloos verloren, maar de edities daarna werden wel een succes. In 2004 werd door een 1-1 gelijkspel voor het eerst in de clubhistorie overwinterd in de Champions League.

In 2007 kwamen beide teams elkaar tegen in de achtste finale van de Champions League. Door een raak afstandsschot van Edison Méndez werd met 1-0 gewonnen en werd het carnavalsfeest in Eindhoven op perfecte wijze afgesloten. Vorig seizoen speelde PSV in de groepsfase van de Europa League tegen Arsenal. Luuk de Jong was toen de uitblinker met een assist en een doelpunt tijdens de 2-0 zege.




Discussieer mee op de forums


Tags

arsenal coefficienten prestige winstpremie carnavalsfeest edison jong mendez miljardenbal overwinterd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage