PSV overtuigt ook tegen Arsenal en krijgt met gelijkspel te weinig

12 december 2023 20:44

PSV overtuigt ook tegen Arsenal en krijgt met gelijkspel te weinig; image source: Pro Shots

PSV heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen Arsenal eindigde in 1-1. Yorbe Vertessen maakte het enige doelpunt voor de ploeg van Peter Bosz.

Peter Bosz koos ervoor om meerdere spelers rust te geven en gaf daarmee onder meer Armando Obispo en Mauro Júnior een basisplaats. Het tweetal was vanwege blessures maandenlang niet inzetbaar en hadden nu hun eerste basisplek van dit seizoen in een officieel duel.

Al snel kreeg PSV een enorme kans na een uitstekende actie van Malik Tillman. Hij stuurde Johan Bakayoko diep, waarna Patrick van Aanholt de voorzet die volgde net niet in het doel kon tikken. Ricardo Pepi kreeg vervolgens de rebound voor zijn voeten, maar via een verdediger ging zijn inzet over het doel.

PSV nam vanaf dat moment het heft in handen en ging vol op jacht naar de openingstreffer. Yorbe Vertessen was dicht bij dat doelpunt na een voorzet van Jordan Teze, maar zijn kopbal ging op de paal. Enkele minuten later ging bovendien een schot van Bakayoko net naast het doel.

Na een half uur spelen leek Pepi ook weer een goede kans te krijgen, maar hij had net iets teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor Arsenal kon uitverdedigen. De Engelsen waren zelf nauwelijks gevaarlijk geworden, maar vlak voor rust wisten ze toch plotseling op voorsprong te komen. Na een uitstekende aanval was het Arsenal-spits Nketiah die via de paal binnenschoot.

Ook in de tweede helft nam PSV het initiatief en dat leidde dit keer wel tot succes. Tillman stond met een uitstekende actie wederom aan het begin van een aanval en via Pepi kwam de bal bij Vertessen. De Belg schoot vervolgens via de binnenkant van de paal de volkomen terechte 1-1 tegen de touwen.

Arsenal had veel moeite met het spel van PSV en daarom werd na een uur spelen ingegrepen. Met Odegaard, Rice en White werden drie spelers binnen de lijnen gebracht die normaal gesproken in de basis staan, maar voor dit duel rust kregen.

Het was echter PSV dat snel een enorme kans kreeg. Saibari kwam in een duel met Rice als sterkste uit de bus, maar ook zijn poging belandde op de paal.

De storm van PSV leek te gaan liggen omdat de spelers moegestreden leken te zijn. Vlak voor tijd leek Arsenal daardoor alsnog met de winst aan de haal te gaan nadat Walter Benítez mis zat bij een vrije trap. Vanwege hinderlijk buitenspel van Arsenal-verdediger Gabriel werd het doelpunt echter toch afgekeurd en ontsnapte PSV.

In de blessuretijd kreeg PSV toch nog een grote kans op de overwinning toen de ingevallen Guus Til werd diepgestuurd. Hij twijfelde echter te lang om voor een voorzet of toch voor eigen succes te gaan, waardoor beide kansrijke opties eigenlijk allebei afvielen en hij uiteindelijk vanuit een onmogelijke hoek naast het doel schoot.

PSV sloot de groepsfase van de Champions League daarmee af met een gelijkspel en hoort maandagmiddag wie de tegenstander zal zijn in de achste finale.