Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB onderzoekt of regels zijn overtreden bij transfer van Guus Til'

13 december 2023 12:00 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB onderzoekt of regels zijn overtreden bij transfer van Guus Til"; image source: Pro Shots

De KNVB heeft in een reactie tegenover het Algemeen Dagblad laten weten dat het gaat onderzoeken of er regels zijn overtreden bij de transfer van Guus Til van vorig seizoen. Vanwege sanctieregels van de Europese Unie zijn clubs in sommige situaties verboden om te betalen aan Russische clubs, terwijl clubs op grond van de UEFA-regelgeving geen schulden mag hebben bij andere clubs.

Om clubs te helpen om aan die regelgeving te kunnen doen is het op aanwijzingen van de UEFA mogelijk om een bedrag van gelijke opvang (tijdelijk) te betalen aan de nationale voetbalbond zodat een club geen voordeel heeft van het niet kunnen betalen aan de Russische club. Dat is bij de transfer van Til ook gebeurd en zowel de UEFA als de FIFA heeft de transfer goedgekeurd.

Deze handelswijze zou echter in strijd zijn met de sanctiewet- en regelgeving van de Europese Unie, waardoor de KNVB gaat onderzoeken of dit daadwerkelijk het geval is en hoe dit dan te voorkomen is. In totaal zouden 28 clubs in Europa de regels hebben overtreden volgens een onderzoek van Follow the Money. In Nederland zou dat ook gelden voor NEC.

Het is nog volstrekt onduidelijk wat de consequenties voor PSV zouden zijn indien de regels van de Europese Unie zijn overtreden. Vast staat wel dat de club absoluut niet hoeft te vrezen voor puntenaftrek door de KNVB of UEFA.

Meer op AD.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

knvb overtreden til uefa unie aanwijzingen fifa follow money nederland opvang puntenaftrek sanctieregels sanctiewet schulden verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Ha ha ha ha ha, KNVB, UEFA en FIFA keuring het allemaal goed en dan is het ineens toch fout.
Wat een foute grap is dit zeg.
+1/-0

5 maanden geleden
Over die tokkies die een Pool huurden van een Russische club hoor je ze uiteraard niet het A.D 😎
+1/-0

 
5 maanden geleden
Blijkbaar ook niet bij FtM, dus kom op, niet zo calimero.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage