Transparent
Inloggen
Sluiten

Laatste competitiewedstrijd van 2023 voor PSV in Alkmaar

15 december 2023 14:09

Voor PSV staat zondagavond de laatste competitiewedstrijd van 2023 op het programma. In Alkmaar wacht voor de ploeg van Peter Bosz de uitwedstrijd tegen AZ. De Alkmaarders staan in de competitie op een derde plek en hebben al 12 punten achterstand op PSV.

PSV speelde voor de Eredivisie al 44 keer een uitwedstrijd tegen AZ. Tot nu toe wist het 20 keer te winnen, werd er 9 keer gelijkgespeeld en AZ wist 15 keer te winnen. De grootste overwinning was 0-5 en werd behaald in het seizoen 2000/2001. Afgelopen seizoen werd de competitie in Alkmaar afgesloten. Door twee goals van Xavi Simons werd met 1-2 gewonnen.

De selectie van AZ kent twee spelers met een verleden bij PSV. Zowel Riechedly Bazoer als Ruben van Bommel speelden in de jeugdopleiding, maar zij vertrokken al uit Eindhoven voordat ze de stap naar het eerste elftal konden maken. Hoofdtrainer Pascal Jansen werkte als jeugdtrainer en hoofd opleidingen ook bij PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

alkmaar bazoer bommel bosz eredivisie jansen pascal riechedly ruben simons xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage