Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV benaderd voor deelname aan Super League'

16 december 2023 15:56 - El Mundo Deportivo
Foto: Pro Shots

"PSV benaderd voor deelname aan Super League"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse El Mundo Deportivo is PSV benaderd om deel te nemen aan de Super League. Onder aanvoering van met name Real Madrid en FC Barcelona wordt geprobeerd om een lucratieve competitie op te zetten als tegenhanger van de toernooien die door de UEFA worden georganiseerd. De Europese voetbalbond heeft deelname aan deze competitie verboden en dreigt met schorsingen en hoge boetes.

De initiatiefnemers van de Super League hebben echter een zaak aangespannen bij het Europese Hof van Justitie van de Europese Unie en de rechters hiervan zullen komende week uitspraak doen of de UEFA het alleenrecht op het organiseren van Europese toernooien. Verwacht wordt dat de uitspraak zal volgen dat de UEFA geen monopolie heeft.

Het oorspronkelijke plan was een gesloten competitie waarbij clubs op uitnodiging aan deel zouden mogen nemen. De plannen zijn nu echter gewijzigd naar een open competitie met promotie en degradatie. Daarbij wordt vooral gekeken naar clubs met een rijk verleden in Europa maar momenteel niet meer tot de top behoren. Zij krijgen dan een flinke boos door een economische injectie. Inmiddels zouden meer dan 60 clubs al zijn benaderd, waarbij ook de naam van PSV wordt genoemd. Onduidelijk is nog of deze clubs deelname aan de Super League zien zitten.

De UEFA voert samen met de ECA en voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain op de achtergrond gesprekken met clubs om zich aan de UEFA-competities te blijven verbinden indien daadwerkelijk de uitspraak volgt dat de Europese voetbalbond geen alleenrecht heeft.

Meer op El Mundo Deportivo




Tags

uefa alleenrecht aanvoering barcelona degradatie deportivo hof initiatiefnemers justitie khelaifi madrid monopolie mundo nasser promotie rechters tegenhanger unie verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden (gewijzigd)
De informatie over deze League is doorgaans vaag en heb geen flauw idee hoe het er uit zou moeten zien. Ben er geen voorstander van aangezien ik wel het idee heb dat de totale sport eerder profijt heeft van een meer gelijke verdeling van gelden dan van een nog schevere wat volgens mij het doel is van deze League.

Ook geen idee hoe dit gaat lopen en of het realistisch en haalbaar is. Van mij hoeft het niet, maar mocht hij komen, dan kan ik me voorstellen dat er scenario's zijn waarbij het voor PSV gunstiger is er wel bij te zitten dan niet.
+2/-0

5 maanden geleden
Graag op voorhand nee tegen zeggen.
Walgelijk idee.
+1/-0

5 maanden geleden
Je kunt van FIFA, UEFA en hun bobo's vanalles zeggen en vinden. Er worden vast wat vieze spelletjes gespeeld en mensen verrijkt. Maar wat mij betreft is het altijd beter een gemeenschappelijke bond te hebben met het doel de sport als geheel te promoten, dan een wirwar aan competities met aandeelhouders die als enige doel hebben geld voor hen te verdienen. Daar wordt de gemiddelde voetballer / club / supporter niet beter van.
+3/-0

5 maanden geleden
Moeilijk om hier een mening over te vormen. Het lijkt me te kloppen dat UEFA op dit moment te veel zelf voor het zeggen heeft. Hoeveel houdt UEFA zelf over aan de CL? En wie houdt hun tegen op het moment dat ze te veel zelf naar zich toe trekken? Ik heb er geen verstand van hoe dit nu geregeld is, maar het gevaar op die situatie ontstaat wel bij een monopoliepositie. Maar als kip zonder kop op het eerste de beste in de kinderschoenen staande alternatief duiken lijkt me dan ook weer niet verstandig. In elk geval interessant om te zien wat de uitspraak over de UEFA is.
+1/-0

5 maanden geleden
Heb het idee dat zo`n super leage ons een hele kleine jongen gaat maken tussen alle geldgrootmachten.
+1/-0

5 maanden geleden
Als we zo blijven spelen zal die uitnodiging wel worden ingetrokken.. is natuurlijk niet de bedoeling dat wij 'm gaan winnen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Idd dan maar hopen dat we zo blijven spelen, zijn we der mooi van af;-)
+1/-0

5 maanden geleden
Niet eens overwegen, zo'n commercieel gedrocht. Geld maakt meer kapot dan je lief is.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage