Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien van onze kant'

18 december 2023 00:36

In gesprek met ESPN keek Luuk de Jong met een zeer tevreden gevoel terug op de wedstrijd tegen AZ. "Ik heb een heerlijke wedstrijd gezien van onze kant. In de rust baalden we al dat het geen 0-5 of 0-6 stond", aldus De Jong. "We kwamen heel goed uit de kleedkamer met heel veel power. We konden goed onder hun druk uit spelen en tot veel kansen komen. Complimenten aan onze jongens hoe ze dat hebben gedaan."

Gevraagd werd of het bij PSV niet inmiddels vanzelf gaat. "Simpel voetballen is juist het moeilijkste wat er is, maar dat is wel wat wij deden", zo gaf hij aan. "We kijken naar elkaar, vullen de posities in en proberen positiewisselingen te creëren, waardoor het moeilijk wordt voor de tegenstander. Dan wordt het heel moeilijk om ons te verdedigen. En dan hebben we nog een hoop jongens met individuele kwaliteiten. Als je het dan zo goed doet zoals vandaag zijn we een heel goed team."

De Jong kreeg wel de opmerking dat hij op de topscorerslijst flink achter staat op Gimenez en Pavlidis. "Denk je echt dat mij dat wat uitmaakt? Wij staan bovenaan in de competitie en dat is het belangrijkste. Wie dan die goals maakt maakt mij geen zak uit", zei hij daarover. "Achteraf is zoiets altijd mooi om te zien en als we als team goed presteren komen die individuele prijzen ook wel, maar ik geniet er veel meer van hoe wij als team presteren nu."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong baalden espn geniet gimenez pavlidis power topscorerslijst uitmaakt zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage