Transparent
Inloggen
Sluiten

Earnest Stewart: 'Ik ben niet zo van de wintertransfers'

19 december 2023 00:46 - Rondo
Foto: Pro Shots

Earnest Stewart: "Ik ben niet zo van de wintertransfers"; image source: Pro Shots

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart gaf maandagavond bij Rondo aan dat er bij PSV komende transferperiode weinig verwacht hoeft te worden. "Ik ben daar sowieso niet van. Wintertransfers zijn best lastig in de zin omdat je dan spelers haalt die in zo'n korte tijd moeten wennen", aldus Stewart. "Peter heeft daar met zijn staf zo ontzettend hard aan gewerkt in de voorbereiding en een langere tijd gehad om die intensiteit dusdanig te kunnen brengen. Het heeft tijd nodig om daar aan te kunnen wennen. Als we iets halen heeft dat met de toekomst te maken."

Uitgaand is PSV ook niet van plan om mee te werken aan een transfer. "Gelukkig kunnen we nu nee zeggen", zo gaf hij aan. "Vorig jaar had je dat moment wel, maar dat heeft er ook voor gezorgd dat we voor dit seizoen al eerder aan de slag konden. Gakpo moest echt en Madueke was een plus, maar daardoor konden we richting het nieuwe seizoen met Noa en Pepi eerder al dingen doen. Vervolgens hebben we in de voorbereiding nog wat extra dingen kunnen doen en daardoor kunnen we nu ook nee zeggen."




Tags

stewart earnest gakpo intensiteit madueke pepi rondo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Prima. Lang en Bella Kotchap zijn onze winter transfers
+2/-0

5 maanden geleden
Aan de andere kant: ik herinner me dat Dest zonder maar een keer mee te hebben getraind uit bij Glasgow best aardig meedeed en daarna moeiteloos het spelletje heeft opgepikt. Waarom zou zoiets in de winter niet kunnen? Voorwaarde is wellicht bekendheid met Bosz zijn spel? Maar echt aanleiding tot aankopen zijn er nu niet dus ik kan hier wel mee leven.
+3/-0

5 maanden geleden
Die vervanger voor Ramalho had er eigenlijk afgelopen zomer al moeten zijn (de last-minute huur van Bella Kotchap vind ik geen vervanger). Die fout is geweest, niks meer aan te doen. In de winter is het sowieso altijd maar kijken wat er vrij komt, je haalt dan vaak niet je ideale vervanger. Dus ik kan me op zich wel vinden in het seizoen afmaken met de huidige selectie, maar een klein smetje is dat er afgelopen zomer niet meteen prio aan Ramalho's plek gegeven is.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Waarom vond je Bella Kotchap geen vervanger?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Los van zijn kwaliteiten (die kunnen we nog niet echt beoordelen) vind ik de positie voor centrale verdediger zo'n belangrijke dat je daar niet met een huurdeal van een jaar voor moet komen (ook nog eens op de laatste dag van het transferwindow). Voor die positie moet je iemand zoeken die de stabiele factor in de PSV verdediging kan zijn voor een jaar of 3-4.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Inzake het huren: dat ben ik in principe met je eens maar het zou ook gedreven kunnen zijn door (gebrek aan) financien of andere (bewuste) keuzes. Kan zo maar zijn dat je absolute nummer 1 keuze voor die positie over een jaar gratis is op te halen agv aflopen contracten etc etc. Daarbij komt dat het huren van een topper best een goede oplossing zou kunnen zijn. Je hebt nu de pech dat de beste jongen nooit fit is geweest. Wie weet speelt hij na de winter de pannen van het dak. Dan heb je pech gehad voor de winter.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Zou kunnen dat de droom kandidaat pas volgend jaar haalbaar is ja, al betwijfel ik of je daarop gaat gokken als TD. In een jaar verandert er veel. Ik ben over het algemeen overigens zeker blij met de transferzomer. We mogen erg blij zijn met de selectie. Ik merk alleen op dat wat bij betreft een duurzame oplossing voor RCV wat hoger op het prio-lijstje had mogen staan.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik heb het idee dat wintertransfers toch vaak paniekaankopen zijn van clubs die een teleurstellende eerste seizoenshelft hebben gedraaid of clubs die een acuut probleem hebben vanwege een langdurige blessure.

Dus ik zie PSV dan ook niet zoveel doen deze winter. Maar laten we ook eerlijk zijn. Wat wil je nog meer? Meer dan alles winnen in de competitie gaat niet. Meer dan overwinteren in de CL mag je ook niet verwachten. We moeten vooral hopen dat Bosz en consorten ervoor kunnen zorgen dat we de vorm en het vertrouwen deze winterstop vasthouden en na de winterstop doorgaan waar we gebleven waren. Dan komt de schaal wel goed en tegen Dortmund moet het toch meezitten om door te gaan of je nou wel of geen winteraankoop doet.
+1/-0

5 maanden geleden
Kunnen we voor Ramalho écht geen uitzondering maken? Pretty please?
+2/-2

5 maanden geleden
Als we al een vervanger voor Romalho nodig zouden hebben die hebben we zelf al, als je ziet hoe Schouten dat invuld en wat voor rust dat er van die jongen uitgaat een lust om naar te kijken, hij kan daar goed spelen omdat het middenveld goed word ingevuld door andere spelers, we hebben een klasse elftal geen speler uitgezonderd !!!
+1/-0

5 maanden geleden
Schei toch eens uit met dat gehak op Ramalho jongens... Er mag best een extra CV als backup komen, als Bella-Kotchap niet (op tijd) beschikbaar komt. Maar wat mij betreft doet onzen Andre het best hele goed de laatste tijd. Plus, hij is niet voor niets reserve-aanvoerder, dat word je ook niet zomaar.
+9/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Heel gemakkelijk om het nu voor hem op te nemen terwijl hij nog steeds vaak uitblinkt in fouten waarvan de laatste nog tegen Sevilla was. Dat de rest van de ploeg dit nu recht trekt doet daar niets aan af. Dit had je bijna weer 20 miljoen+ gekost nadat hij vorig jaar al eigenhandig PSV al uit de CL gehouden heeft door de fout tegen Glasgow. Dat hij nog bij PSV speelt, notabene als top verdiener is eigenlijk een zwaktebod. Laten we daar wel gewoon eerlijk over zijn.
+3/-2

 
5 maanden geleden
Dus vijf man lopen terug, Schouten in eerste instantie ook en laat vervolgens zijn man lopen en die maakt het doelpunt. En dan is het de schuld van Ramalho?

Ik sluit me in ieder geval volledig aan bij @psv-freak. Hij heeft aardig wat fouten gemaakt, maar dat gehak begint hier bijna genante vormen aan te nemen. Iedere tegentreffer is tegenwoordig de schuld van Ramalho, ongeacht of het zijn man is die scoort. We gaan het nog meemaken dat het de schuld van Ramalho is als er een tegentreffer valt als hij op de bank zit of zelfs al bij een andere club zit.

Wat hier af en toe wordt geschreven is te lachwekkend voor woorden. Met het sneue hopen dat iemand geblesseerd raakt als absolute dieptepunt.
+5/-1

 
5 maanden geleden
Wat ik ook erg knap vind van Ramalho is dat hij best onverstoorbaar is. Hij zal de negatieve bejegening ook voelen van de pers. En ook Bosz zet hem er wel eens naast. Maar zijn spel leidt er niet onder. Hij oogt niet onzeker of zo. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt maar die vallen met dat hoge druk zetten ook meer op. En het is niet gemakkelijk om te moeten verdedigen zo ver van je eigen zestien. Ik heb respect voor zijn instelling maar erken ook direct dat het geen Nielsen of Alex of zo is…
+2/-0

 
5 maanden geleden
Los van hoe goed of niet goed Ramalho is, heeft Bosz toch al een voorschot genomen op het feit dat Ramalho minder basisplaatsen gaat krijgen. Het middenveld is overvol met momenteel zeer sterk presterende spelers waardoor Bosz zonder problemen Jerdy Schouten naar achteren kan schuiven. Bosz heeft ook gezegd dat hij Schouten meer en meer als CV ziet in de toekomst. Blessures daargelaten vermoed ik dat Ramalho minder gaat spelen en wordt/is hij 2e keus achter Schouten .
+2/-0

5 maanden geleden
Zoals Bosz zegt, alles bij elkaar houden vind hij het belangrijkste. PSV heeft inmiddels door alle inkomsten geen financiële verplichtingen / noodzaak om spelers in de winter te moeten verkopen.
+1/-0

5 maanden geleden
Behalve dan dat veel spelers zelf waarschijnlijk liever in de zomer een transfer maken dan in de winter snap ik niet zo goed wat er tegen winterse transfers is.

Lijkt me juist een ideale periode om spelers te halen en voor te sorteren op mogelijke toekomstige mutaties. Vaak wordt verwezen naar een korte voorbereiding, maar het lijkt me ook logischer in de winter spelers te halen voor het volgende seizoen en later, niet het huidige. Een half jaar is toch aardig wat tijd om spelers in te passen in tegenstelling tot die paar weken in de zomer.

Ook wel handig wanneer je vervanging voor de basis al binnen hebt en minimaal een half jaar van dichtbij hebt kunnen zien voordat een basisspeler wordt verkocht. We kunnen dit seizoen ook zien hoe belangrijk en waardevol genoeg en degelijke concurrentie is. Dan heb je er ook niet zo'n last van wanneer je belangrijkste spelers worden verkocht.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Maar dat is toch ook wat Stewart zegt? Als er iets komt zal dat met oog op de toekomst zijn.
+1/-0

5 maanden geleden
Een backup voor Schouten lijkt mij wel handig en wellicht een goede vervanger van Ramalho...
+2/-0

5 maanden geleden
Richy Ledezma komt sowieso terug in de winterstop, dus dat is 1 inkomende transfer. En ik verwacht wel wat verhuur (en misschien verkoop) van jongelingen Oppegard, Sambo, Babadi en Van Duiven.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Verrek! Die hebben we inderdaad ook nog… nóg een Amerikaan in de selectie
+1/-0

5 maanden geleden
Je wacht liever na de competitie zodat er meer concurrentie is de prijzen hoger liggen en jij weer je tijd kan nemen. Het is dat we een goede coach hebben die ervoor heeft kunnen zorgen dat we er in korte tijd stonden.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dat is echt onzin. De prijzen liggen in de zomer helemaal niet per se hoger, juist in de winter willen veel clubs hun selectie bij elkaar houden en dus liever niet verkopen, tenzij ze de hoofdprijs kunnen vangen. En dit negativisme over Stewart vind ik, gezien het functioneren van zijn aankopen, ook misplaatst.
+1/-0

5 maanden geleden
Is Bella kotchap alweer aan het trainen? Heb op een of andere manier het gevoel dat hij nog een belangrijke rol gaat spelen dit seizoen
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage