Transparent
Inloggen
Sluiten

'Actie Björn van der Doelen slaat aan bij supporters'

22 december 2023 07:30 - Skiete Willy Podcast
Foto: Pro Shots

"Actie Björn van der Doelen slaat aan bij supporters"; image source: Pro Shots

De actie van Björn van der Doelen om meer supporters van PSV in het rood-wit naar het Philips Stadion te krijgen is een groot succes. Dat geeft de oud-speler zelf aan in de Skiete Willy Podcast. "Ik werd gisteren gebeld. Er waren al meer dan 3100 artikelen verkocht in zes dagen. Gewoon meer dan 500 per dag", aldus Van der Doelen.

Niet iedereen heeft enthousiast gereageerd. "En daar snap ik dus helemaal niks van", zo geeft hij aan. "Sommige mensen bij Brainport zeggen dat zij de hoofdsponsor zijn. Daar gaat dit toch helemaal niet om? Deze actie is bedoeld om meer mensen in het rood-wit naar het stadion te krijgen. Ik verdien er ook helemaal niets aan. Het kost mij juist geld. Maar sommigen vinden hun eigen ego belangrijker."

Ook de slogan is niet bij iedereen goed bevallen. "Een rood-wit hart gaat niet in het zwart. Dat rijmt gewoon op elkaar", zegt hij daarover. "Wat voor kleur iemand draagt moet iedereen zelf weten, maar als iedereen in het geel zou gaan zou ik het net zo raar vinden. Er wordt gezongen voor de kleuren en voor de stad. Dan is het toch niet gek dat ik het raar vind? Als PSV bekend zou maken dat ze naar Son en Breugel verhuizen, zou ik dat ook raar vinden."
Tags

brainport breugel ego hoofdsponsor podcast rijmt skiete slogan son verdien verhuizen willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Begrijp de kritiek niet. Stadion jas is besteld!
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ik begrijp de kritiek van brainport wel, die betalen flink om exposure op het shirt te hebben en zien nu een concurrent voor dat shirt onder supporters komen.

Staat los van de officiele psv merch dus feitelik hebben ze hier niets over te zeggen, maar als straks iedereen in kledij met philips op de borst loopt ipv de officiele merch zou dit geintje nog wel eens invloed kunnen hebben op wat een shirtsponsor in de toekomst bereid is om te betalen aan PSV.
Al gok ik niet dat dit serieuze impact gat hebben om de verkoopcijfers van de officiele shirts dus het zal allemaal wel loslopen.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Concurrent? Wie zijn de 5 bedrijven achter de sponsor naam "Brainport Eindhoven"?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Zit zeker wat in, ze pikken het nog wel
Tot ze het Goed Zat worden.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Volgens mij het gewoon de naam van het Stadion :)
+2/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Beetje teleurstelling van Brainport okay misschien nog wel logisch (mits zij niet gevraagd zijn voor de actie). Maar kritiek, come on. Bhelave dat er verdomd weinig 'roods' in de PSV fanshop te koop is, is het ook allemaal minimaal twee keer zo duur.

Brainport kan niet zelf goedkoper spul gaan verkopen, die zitten in een deal met Puma and PSV, maar deze actie kunnen ze toch wel waarderen. De exposure can die paar duizend mensen met Philips op de borst staat echt niet in verhouding met de sponsordeal die ze hebben met PSV en daar gaat PSV ook echt niet minder om verdienen. Sterker nog na dit jaar mag de sponsordeal wel omhoog;)

Ook de kritiek op 'zwart' begrijp ik niet, dit is juist een actie tegen de uniforme zwarte hoedies die je bij elke club ziet en voor het specifiek PSV rood.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Het is sowieso een schande en een trap na aan onze oprichter Frits Philips dat Philips niet meer zichtbaar is!! Daar hoor ik je dan niet over.
+1/-1

8 maanden geleden
Het is sowieso een schande en een trap na aan onze oprichter Frits Philips dat Philips niet meer zichtbaar is!!
+2/-1

 
8 maanden geleden
Onze oprichter? Toen hij 8 was?
+6/-0

 
8 maanden geleden
Beetje meer respect voor Frits Philips is ook wel op zijn plaats niet? Zonder hem had PSV niet eens bestaan.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Wat Anton wil zeggen denk ik, meneer Frits was 8 jaar oud toen Gerard en Anton Philips goedkeuring gaven voor de oprichting van PSV. De vereniging werd opgericht door en voor personeelsleden van Philips. Dat meneer Frits het icoon is (geworden) dat is uiteraard wel waar.
+5/-0

 
8 maanden geleden
Dat bedoelde ik ook eigenlijk om eerlijk te zijn, ik ben niet te groot om die fout toe te geven 😅
+1/-0

 
8 maanden geleden
Als je denkt dat Frits Philips oprichter is van PSV, moet je toch echt eens in de geschiedenis van PSV gaan duiken...
+4/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi