Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest: 'Ik ben nog niet echt gefocust op waar ik volgend jaar ga zijn'

4 januari 2024 21:36 - ESPN
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest: "Ik ben nog niet echt gefocust op waar ik volgend jaar ga zijn"; image source: Pro Shots

In gesprek met ESPN is Sergiño Dest gevraagd of hij ook komend seizoen nog bij PSV speelt. Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart gaf afgelopen maand al aan dat de koopoptie wil gaan lichten. "Ik vind het sowieso leuk om te horen dat ze dat willen doen, maar ik vind het nu nog te vroeg om het daar over te hebben", aldus Dest. "Er kan nog heel veel gebeuren. Ik wil sowieso kampioen worden met PSV, de beker winnen en ver komen in de Champions League."

Dest ging verder: "We zijn heel goed op weg als team en we kunnen records breken. Ik ben nog niet echt gefocust op waar ik volgend jaar ga zijn. Ik ben gefocust op dit seizoen en om een uitzonderlijk seizoen neer te zetten met dit team."




Tags

dest earnest espn records stewart uitzonderlijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Phoe...... wat een mega vaag antwoord om te zeggen dat PSV de optie wel kan gaan lichten maar je daar niet aan mee wilt gaan werken. Na een half jaar zou je toch wel weten of je wel of niet bij PSV past.
+7/-1

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Veel voetballers praten altijd over het hier en nu. Je zou ook kunnen zeggen dat het complete focus is op wat gaande is en dat je dan na het seizoen eens gaat kijken wat je gaat doen. Ik denk dat Dest gewoon nog alle opties open houdt en daar dan eens rustig over na gaat denken. PSV zal gewoon een optie zijn, maar ik snap van zijn kant wel dat er ook iets kan komen wat voor hem nog interessanter is. Gewoon afwachten.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Of hij is zo slim om het gewoon af te wachten. Straks kan PSV het niet rond krijgen of wordt hij weggespeeld door Mauro of Patrick en dan sta je weer voor Llull te verliezen tegen Las Palmas.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik ben echt enorm blij dat Dest de ambitie heeft om (weer) hogerop te komen. Die heeft er bij Barcelona aan geproefd. Zie Xavi die voor Duitsland koos. Als je jong bent en ambities hebt weet je dat bijna iedere competitie in Europa een verbetering is ten opzichte van Nederland. Spelers die hun leven lang bij PSV willen blijven hebben we de laatste jaren genoeg gehad. Een team vol dergelijke spelers levert doorgaans weinig succes op. Ik denk dat Dest goed opgelet heeft bij de lessen ‘mediatraining’
+2/-0

 
4 maanden geleden
Weet jij hoe het zit met de koopoptie. Als PSV de koopoptie licht en Dest niet voor PSV wil voetballen volgend jaar, kan PSV hem dan zelf verkopen ?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dat dacht ik ook niet. Maar daarom vind ik het voor PSV dus ook geen echte koopoptie. Er dus dus alleen een afspraak gemaakt met Barcelona maar geen deal met Dest om de koopoptie ook te kunnen gaan lichten.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Enige verschil is inderdaad dat je niet meer met de andere club (in dit geval Barcelona) hoeft te onderhandelen over een transfer. Wel natuurlijk met de speler zelf.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik ken de feiten niet inzake een mogelijke optie op Dest. Maar doorgaans heb je bij een 'schone' koopoptie uiteraard het recht om hem te kopen. Of je als 'kleinere' club met een muitende speler met relatief hoog salaris zou willen eindigen is een andere vraag vervolgens. Ik snap echter niet dat PSV - fans niet blij zouden zijn met het feit dat Dest nu bij ons speelt. Ik vind hem echt een verademing vergeleken met veel spelers die hem voorafgingen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik snap het wat dubbele gevoel tav voorbij trekkende spelers als Simons en Dest wel. Aan de ene kant is het geweldig dat ze een jaar bij ons spelen en ze resultaten geven (Simons de vCL en Dest de huidige prestaties). Maar aan de andere kant is het geen beleid omdat ze zo weer weg zijn, en PSV hun groei niet in een goede verkoop om kan zetten.
+1/-0

 
4 maanden geleden
De waarde van ‘eigen’ jongens neemt bij successen ook toe. Daarbij komt dat ik geen idee heb wat voor clausule er eventueel is. Ik geniet van successen. Was wel klaar met spelers als Brenet, Rosario, Hendrix om er een paar te noemen. Eindelijk swingt het weer en wordt de prijzenkast gevuld.
+1/-0

4 maanden geleden
Past precies bij Dest. Heb dat nooit een echte PSV-voetballer gevonden. Ziet dit als een tussenfase en vertrekt na dit seizoen.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Maar draagt wel bij aan de successen dit seizoen. Wel/ geen typische PSV’er, ik win liever prijzen.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Ik kijk graag naar continuïteit. Van de andere kant is hij natuurlijk gehuurd en dan kan een speler er anders in staan dan wanneer je voor drie jaar hebt getekend. Lijkt me een speler die de ambitie heeft om in een zwaardere competitie te spelen. Doet het goed maar dan moet-ie gewoon gaan naar een middenmoter in een of subtopper in een grotere competitie.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dan doet hij het toch verrekes goed voor iemand die dit als tussenfase ziet.

Ik vind het niet zo gek dat hij wil afwachten wat er op hem afkomt. Zeker als hij hier onbetwiste basisspeler is, en waarschijnlijk nog wat prijzen gaat winnen.

Wat PSV moet doen, is laten weten hem graag te willen behouden, en uitstralen dat het een feestje is hier te spelen. Met, naar het zich laat aanzien, volgend jaar CL podium en een prettige speelstijl. Is het niet Dest, dan wel andere spelers die daar voor vallen.
+2/-0

4 maanden geleden
Weinig conclusies uit te trekken. Of hij nou denkt aan blijven of vertrekken, dit is in beide gevallen wel zo'n beetje het antwoord dat je kan verwachten.

Focus ligt voor nu op *huidig team*, niet op de zaken vooruit lopen, fijn dat ik word gewaardeerd, we willen (kampioen worden en) goed presteren, bla bla bla.

Is dit niet bijna ieder voetbalinterview?
+3/-0

4 maanden geleden
Al die praatjes altijd van "ik focus me op dit seizoen en ben niet met de toekomst bezig" ken ik nou wel. We hebben in de documentaire van Gakpo kunnen zien wat die praatjes waard zijn. Die was ook al anderhalf jaar bezig met zijn vertrek en raakte daardoor op belangrijke momenten soms geen pepernoot.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Je kan ook niet zomaar zeggen dat hij 'daardoor geen pepernoot meer raakte'. Kijk, een voetballer is natuurlijk altijd bezig met wat er kan gebeuren op transfergebied. Je kunt op andere plekken een veelvoud van je PSV-salaris verdienen, je kunt spelen voor grotere clubs, in topcompetities, met wereldsterren aan je zijde. Ik snap heel goed dat de spelers die daar aan toe denken te zijn, niet hardop uitspreken dat ze over een of twee jaar nog bij PSV spelen.

Dest is een jongen die al bij Barcelona en AC Milan gezeten heeft. Die merkt dat hij bij PSV 'fluitend' mee kan en dat de Nederlandse competitie geen ene reet voorstelt. Natuurlijk gaat hij straks eens rustig kijken wat er op zijn pad komt. Misschien heeft hij door dit goede jaar opeens wél perspectief bij Barcelona. Misschien kan hij wel een transfer maken naar een mooie Duitse of Engelse club.

Als PSV een speler van het kaliber Dest haalt, dan weten ze ook dat je een speler in huis haalt die een hoger plafond heeft dan de eredivisie. In het gunstigste geval weet je hem te verleiden om nog een jaar te blijven, óf kun je zijn goede bijdrage nog vertalen in enkele miljoenen winst door hem eerst in te lijven en daarna door te verkopen.

Eigenlijk zijn dit soort vragen van interviewers compleet zinloos. Niemand weet wat er gaat gebeuren, laat staan over een half jaar. Daarnaast laat een voetballer natuurlijk ook bijna nooit het achterste van zijn tong zien.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Die laatste drie zinnen, dat is precies wat ik bedoel. Beter niet deze vraag stellen, want je krijgt altijd hetzelfde antwoord en weet toch niet of het waar is.
+1/-0

4 maanden geleden
Hij laat alle mogelijkheden open. Niks mis mee. Wat moet hij anders zeggen ?
+2/-0

4 maanden geleden
Als je dit soort uitspraken leest, weet je al genoeg. Jammer dat het voetbal zo zakelijk geworden is.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage