Transparent
Inloggen
Sluiten

Tygo Land: 'Er is geen beter podium voor mij om te kunnen leren'

7 januari 2024 18:56 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Tygo Land: "Er is geen beter podium voor mij om te kunnen leren"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Tygo Land aan te hopen dat hij komend half jaar speeltijd krijgt in het eerste elftal van PSV. "Maar dat heb ik helemaal in eigen hand. Hoe goed ik het doe en of ik dat afdwing", aldus Land. "Maar ik ben niet gek. Er staat een heel goed PSV. Als ik kansen krijg, dan moet ik die grijpen. Ik weet hoe goed het nu gaat. Daar kan ik alleen maar van leren."

De middenvelder van Jong PSV is onder de indruk van de kwaliteit van de selectie van PSV. "Bij het eerste ligt de intensiteit zo hoog. De positiespelen zijn zó goed. Als je één keer een verkeerde aanname hebt, wordt de bal gewoon afgesnoept", zo geeft hij aan. "Dat is wel een klimaat waar je als speler heel graag in wil zitten. Dat is fantastisch om mee te maken. Er is geen beter podium voor mij om te kunnen leren."

Land hoopt dan ook snel te kunnen groeien naar het niveau van de basis. "Ik merk wel wat het verschil is tussen mij en echte topspelers. Ik zie nu van dichtbij wat het verschil tussen mij en Joey Veerman of Jerdy Schouten is. De hoge intensiteit moet ik nog in groeien", zegt hij daarover.

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

tygo intensiteit afdwing afgesnoept jerdy joey jong positiespelen schouten veerman

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Deze jongen komt er volgens mij wel. Lijkt uit het juiste hout gesneden.
+3/-0

4 maanden geleden
Lijkt me inderdaad een prima jongen, wel nog even het krachthonk in om wat sterker te worden, maar wat wil je op je 17e.
Voor zo'n jongen wel geweldig om nu met zo'n 1e elftal mee te kunnen lopen, dat versnelt het volwassen worden.
+1/-0

4 maanden geleden
Hele verstandige jongen, die zich heel bewust rustig in de luwte lijkt te ontwikkelen. Flink leren, en misschien volgend seizoen al aardig wat speelminuten gaan maken. Ben benieuwd!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage