Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Als oefenwedstrijd is dit fantastisch geweest'

7 januari 2024 20:25 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Als oefenwedstrijd is dit fantastisch geweest"; image source: Pro Shots

Tegenover Voetbal International heeft Peter Bosz teruggeblikt op de merkwaardige situatie die plaats vond tijdens het oefenduel tegen Hamburger SV met de rode kaart die André Ramalho ontving. "In eerste instantie mochten we in de tweede helft weer elf tegen elf spelen, zonder Ramalho. Toen werd er met de scheidsrechtersbaas gebeld en hij vertelde dat dit toch niet was toegestaan", aldus Bosz. "Toen wilde de trainer van HSV niet meer verder spelen. Uiteindelijk kwam er dus een nieuwe wedstrijd."

Zelf vond de trainer het geen probleem om met tien man verder te spelen. "We hebben dit seizoen nog niet met tien man gespeeld, dus ik dacht laten we daar nu gebruik van maken. We moesten er het beste van maken", zo geeft hij aan. "Alleen uiteindelijk is het hele nut van zo'n oefenwedstrijd dan wel een beetje weg. Als ik tegen een ploeg speel die rood krijgt, zou ik ook met 22 man verder willen."

Bosz keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "We speelden tegen een goede ploeg. Het was voetballend zeker geen topniveau, maar als oefenwedstrijd is dit fantastisch geweest. We hebben vandaag meer meters gemaakt dan we normaal in de competitie maken", zegt hij daarover. "We hebben hier hard kunnen werken aan de dingen waar we aan moeten werken. Bijvoorbeeld in balverlies. Ik noem dat tegenwoordig de Arsenal. We moeten dan zo snel mogelijk met elf man achter de bal staan. Ook het onder druk zetten hebben we vandaag weer goed kunnen trainen."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz ramalho arsenal balverlies hamburger hsv scheidsrechtersbaas topniveau

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Haha "de Arsenal", mooi. Hopelijk komt er snel weer een keer een moment dat we revanche kunnen nemen ;-)
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage