Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Het is fijn dat we die wedstrijd winnen en het gedeelde record als team halen'

14 januari 2024 00:18

Luuk de Jong stond met een tevreden gevoel ESPN te woord na de wedstrijd tegen Excelsior. "Het is fijn dat we die wedstrijd winnen en het gedeelde record als team halen. Zelf een hattrick scoren is ook wel lekker, want dat was wel even geleden", aldus De Jong. "Die kopbal was wel het mooiste. Die andere twee waren een stuk makkelijker, maar die moeten er natuurlijk ook nog ingaan. Dus dat was wel lekker."

Zelf staat hij nu in de top 10 van topscorers aller tijden in de Eredivisie. "Natuurlijk ben ik heel trots", zo gaf hij aan. "Het is fantastisch al die records. Elke week krijg ik wel een lijst binnen van iemand met welk record ik binnen kom. Natuurlijk ben ik daar trots op dat je op zo'n hoog niveau in die lijstje komt. Hopelijk kan ik nog lang in die lijsten blijven staan."

De Jong kreeg ook de vraag of voor hem de Coen Dillen Index er al bij gepakt moet worden, omdat hij precies gelijk loopt met het schema van de voormalig topschutter, die uiteindelijk tot 43 treffers kwam in het seizoen 1956/1957. "Het kan natuurlijk altijd, maar 43 in deze tijden is heel moeilijk", zei hij daarover. "Ik doe gewoon mijn best en zie wel waar ik kom. Ik vind het lekker dat ik wat dichter bij de andere twee ben gekomen die op 18 staan. Maar dat we dat record als team hebben gepakt vind ik veel mooier."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong dillen eredivisie espn excelsior hattrick records topschutter topscorers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage