Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Ik ben ongelofelijk trots dat het record is geëvenaard'

14 januari 2024 00:27

In gesprek met ESPN was Peter Bosz ongelofelijk trots dat zijn ploeg het Eredivisie-record hebben geëvenaard. "Het is natuurlijk niet helemaal uniek, omdat ze dat heel wat jaren geleden ook al eens hebben gedaan", aldus Bosz. "Maar we hebben nog de kans om daar overheen te gaan, maar dan zal het zeker beter moeten dan in het laatste kwartier."

Over het slot van de wedstrijd was hij niet te spreken. "Het was echt verschrikkelijk hoe wij eindigden", zo gaf hij aan. "We speelden een goede wedstrijd en begonnen zeker goed aan de wedstrijd. Maar dat laatste kwartier... Daar erger je je aan en dat gevoel neem je dan mee naar de kleedkamer. Ik wilde de spelers feliciteren, maar die waren niet blij en dat is terecht."

Gevraagd werd aan de trainer wat er mis ging. "Gewoon alles. We gingen achter uit lopen, verdedigden de diepte niet goed. Gewoon alles was niet goed", zei hij daarop. "Ik weet niet waar dat door kwam. Ik constateer dat het gewoon slecht was en dat was gewoon onnodig. We deden het hartstikke goed en stonden comfortabel voor met 3-0. Speel die wedstrijd dan uit. Maar dat deden we niet."

Bosz kreeg ook de vraag wat hij vond van het afgekeurde doelpunt van Guus Til. "Dat moet je mij echt niet vragen. Ik snap helemaal niets meer van die regel, dus mij moet je daar helemaal niets over vragen", reageerde hij daarop.

De trainer was trots op hoe zijn ploeg aan de wedstrijd begon. "Voor de wedstrijd zei ik dat het altijd afwachten is hoe je na drie weken niet spelen aan een wedstrijd begint. Dat deden we goed", legde hij uit. "We jaagden ze op, gaven ze geen tijd aan de bal en scoorden goede goals. We kregen nog kansen om meer te scoren. Dat zag er gewoon goed uit. De tweede helft was wel wat minder, maar ook daar kregen we grote kansen. We scoren alleen te weinig om nog verder uit te lopen, al is 3-0 ook gewoon een comfortabele voorsprong. En over dat laatste kwartier hebben we het al gehad."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz geevenaard constateer eredivisie espn feliciteren jaagden slot til verdedigden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage