Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest: 'Ik denk oprecht dat wij alles kunnen winnen in de Eredivisie'

17 januari 2024 09:10 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest: "Ik denk oprecht dat wij alles kunnen winnen in de Eredivisie"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Sergiño Dest aan het fantastisch te vinden dat PSV tegen Excelsior het Eredivisie-record wist te evenaren door ook de zeventiende wedstrijd van dit seizoen te winnen. "Een unieke prestatie. Het was na het trainingskamp belangrijk om direct goed te starten en weer in de flow van voor de winterstop te komen", aldus Dest. "Blij dat dit afgelopen zaterdag door de overwinning op Excelsior is gelukt."

Binnen de groep leeft het heel erg dat het record tegen FC Utrecht verbroken kan worden. "We hebben het er veel met elkaar over. Vaak besef je dingen niet omdat je ergens middenin zit. We winnen en scoren veel, daar zijn we dan mee bezig. Maar nu zijn we zo dichtbij. Nu willen we er ook goed overheen", zo geeft hij aan. "Niet in de boeken staan met achttien of negentien zeges, nee, dat moeten er heel veel meer worden. We willen echt op een uitzonderlijke manier een record neerzetten dat bijna geen enkele ploeg nog kan verbreken."

De verdediger krijgt daarop de vraag of PSV het hele seizoen ongeslagen kan blijven. "Wij proberen geen gelijkspel te hebben. Ik denk oprecht dat wij alles kunnen winnen in de Eredivisie", zegt hij daarover. "Ik heb dat ook vrij vroeg in het seizoen tegen ploeggenoten gezegd. Als dit team geconcentreerd is, hoeven we voor niemand bang zijn, dan moeten wij in de competitie alles kunnen winnen."

Meer op VI.nl




Tags

dest eredivisie excelsior geconcentreerd trainingskamp uitzonderlijke utrecht verbreken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
En toch heb je ieder jaar wel zo n wedstrijd ergens dat je veel beter bent, de ene na de andere kans krijgt maar de bal er gewoon niet in wil.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Dat kan altijd een keer gebeuren, maar als je ziet hoe weinig PSV in de competitie weggeeft (even Ajax en Excelsior de laatste 15 min uitgezonderd), en hoeveel het zelf creëert, dan kán het wel. Ik acht de kans niet heel groot, maar als het ooit kan, is het nu.
+3/-0

4 maanden geleden
"Ik denk oprecht dat wij alles kunnen winnen in de Eredivisie." Zeg dat nou niet. Daar motiveer je de tegenstander alleen maar mee. Bovendien vind ik bescheiden zelfverzekerdheid en trots veel beter passen bij ons PSV. Aan zo'n opmerking kun je toch weer zien waar hij zijn jeugdopleiding heeft genoten.

Overigens ben ik wel heel benieuwd wat er met dit elftal gebeurt als we dalijk een keer niet winnen in de competitie. Er wordt veel over het record gesproken en krijg sterk de indruk dat ze daar veel van hun motivatie uit halen. Wat als dat dalijk een keer wegvalt?
+1/-0

 
4 maanden geleden
Dan schudden we een keer met het hoofd, vloeken een keer en freewheelen alsnog naar het stadhuisplein. Al verliest PSV nog zes keer, dan nog kan de titel ons echt niet meer ontgaan. Statistisch gezien is het ook nog nooit gebeurd dat een team een voorsprong van 12 punten na 17 duels nog af gaf.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Het heeft niets met bescheidenheid te maken. Hem wordt iets gevraagd door de interviewer en hij geeft het enige juiste antwoord: zelfverzekerdheid, en zo hoort het. (en het klopt gewoon dat PSV iedere wedstrijd in de ED kan winnen, toch?)
+1/-0

 
4 maanden geleden
Is het nu ook een probleem dat Luuk de Jong hetzelfde heeft gezegd?
+1/-0

4 maanden geleden
Stop met het doen van domme uitspraken en blijf gefocust aub
+3/-0

4 maanden geleden
En ik ben toch ook benieuwd hoe Dest zich verdedigend houdt tegenover ''echte" aanvallers, straks in de CL. Aanvallend en opbouwend is hij prima, verdedigend heeft hij mij nog niet helemaal overtuigd.
+2/-0

4 maanden geleden
Iedere losse wedstrijd kunnen ze inderdaad in de Eredivisie winnen. Dat is wel bijna ieder seizoen zo en ze daadwerkelijk allemaal winnen is uiteraard een stuk onwaarschijnlijker. Het is wel erg positief dat er nog niet of nauwelijks een billenknijp wedstrijd tussen heeft gezeten die toevallig de juiste kant op viel. Alleen uit tegen Feyenoord leek het eventueel mis te kunnen gaan en dat was ook de enige wedstrijd die niet met minimaal 2 doelpunten verschil werd gewonnen.
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage