Transparent
Inloggen
Sluiten

Redt Barcelona Europese recordreeks?

15 juni 2003 23:56

Verslaggever: RvW

Barcelona is op dit moment de club in Europa die het langst onafgebroken meedoet op Europees niveau. Sinds 1959 mocht Barcelona elk jaar meedoen in een van de Europese voetbalbekers. Anderlecht volgt als tweede, de ploeg is sinds 1964 onafgebroken actief in Europa. PSV volgt op een derde plaats. Dit seizoen plaatste PSV zich voor het 30ste achtereenvolgende seizoen voor Europees voetbal. Al vanaf 1974 is PSV ieder seizoen present in Europa. In Nederland is er niet ??n club die ook maar in de beurt komt van dit aantal van 30 achtereenvolgende seizoenen. In het seizoen '90/'91 speelde zowel Ajax als Feyenoord geen Europees voetbal.

De kans dat PSV doorschuift naar de tweede plaats is echter duidelijk aanwezig. Met nog een wedstrijd te gaan in de Spaanse competitie, moet Barcelona nog steeds vrezen voor het missen van Europees voetbal. De ploeg moet twee punten goedmaken op Athletic de Bilbao. Barcelona zelf speelt in het laatste duel tegen het inmiddels van een CL voorronde plaats verzekerde Celta de Vigo. Naast de winst in dat duel is Barcelona notabene afhankelijk van Real Madrid. De koninklijke moet daarvoor winnen van Athletic de Bilbao. 'Gelukkig' voor Barcelona staat er nog alles op het spel voor Real Madrid. Bij winst is die ploeg verzekerd van de landstitel.

Meer op




Tags

barcelona athletic bilbao madrid onafgebroken recordreeks redt anderlecht celta doorschuift feyenoord goedmaken landstitel langst nederland present verzekerde vigo voetbalbekers voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte