Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Je vraagt je toch af wie ons kan stoppen, maar we moeten niet arrogant gaan worden'

17 januari 2024 23:37

Luuk de Jong werd in gesprek met ESPN gevraagd of hij het lekker vond dat FC Twente hem vrij liet staan bij de 2-0. "Ik ben altijd benieuwd hoe een verdediger ons en vooral mij verdedigd bij standaardsituaties. Wij proberen altijd tactieken te verzinnen om mij of Ramalho vrij te laten koppen", aldus De Jong. "Het verbaasde mij eigenlijk dat ik de ruimte kreeg om in te lopen en daardoor de bal kon aanvallen. Ik liep uit de rug weg van die nummer acht en vanuit stilstand is het ontzettend moeilijk om die bal weg te kunnen koppen, waardoor ik in mijn loop het voordeel heb en binnen kan koppen."

Opnieuw was PSV in Nederland niet te kloppen. "Als je ziet hoe dominant wij weer in het eerste uur waren... Dat willen we natuurlijk negentig minuten vol kunnen houden, maar dat is moeilijk. Maar het is wel knap hoe we dat weer doen", zo gaf hij aan. "Je vraagt je dan toch af wie ons in Nederland kan stoppen, maar we moeten niet arrogant gaan worden. Iedere wedstrijd moeten wij honderd procent blijven geven en dan verwacht ik niet dat teams van ons kunnen winnen. Er komen zeker nog moeilijke wedstrijden aan, maar daar heb ik zeker vertrouwen in."

De Jong kreeg tot slot nog de vraag of hij het raar vond dat aan het begin van het seizoen werd getwijfeld of hij wel past in het spelsysteem van Peter Bosz. "Ja, want ik vind het lekker om druk te zetten. Dan ben ik bezig om de tegenstander af te jagen. Ik ben al blij als een centrale verdediger een blinde bal naar voren moet schieten, zodat wij in balbezit kunnen komen", zei hij daarover. "Maar als wij die bal veroveren staan we al meteen hoog bij de zestien. Uiteindelijk heb ik het gevoel dat je veel minder loopt als je goed hoog druk zet, omdat je dan niet eerst tachtig meter terug hoeft te gaan. Dat doen we goed met elkaar. Als wij op de helft van de tegenstander kunnen blijven, kost dat minder energie. Dan ben ik in mijn kracht en alle aanvallers vinden dat lekker, omdat we dan de acties kunnen blijven maken."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong arrogant nederland blinde bosz dominant espn jagen ramalho slot spelsysteem stilstand tactieken twente verdedigd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage