Zegereeks PSV ten einde na zwakke wedstrijd in Utrecht

21 januari 2024 14:11

Zegereeks PSV ten einde na zwakke wedstrijd in Utrecht; image source: Pro Shots

PSV is in de achttiende speelronde van de Eredivisie tegen het eerste puntverlies van het seizoen aangelopen. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Johan Bakayoko maakte het enige doelpunt voor PSV.

Het duel kwam in de eerste minuten wat moeizaam op gang, mede omdat de thuisploeg vanaf het begin direct de fysieke grenzen opzocht en spijkerhard de duels in ging.

Toch kwam PSV al snel op voorsprong en wederom ging daar een uitstekende aanval aan vooraf. Aanvankelijk werd deze nog afgeslagen door FC Utrecht, maar via Yorbe Vertessen en Sergino Dest kon de bal opnieuw worden ingebracht. Met een uitstekende kopbal was het Johan Bakayoko die voor de 0-1 zorgde.

Wat volgde was een lange reeks waarin nauwelijks een fatsoenlijke aanval was te bespeuren. Utrecht bleef vasthouden aan de tactiek om de wedstrijd te ontregelen en tot woede van de PSV'ers bleven een flink deel van die overtredingen onbestraft. Met name Luuk de Jong kreeg in de luchtduels een paar tikken te verwerken, maar veelzeggend was dat het bijna een half uur speelde voordat de eerste gele kaart werd gegeven.

In de laatste minuten voor rust was PSV het opeens volledig kwijt en kreeg de thuisploeg opeens meerdere goede mogelijkheden. Bij het ingaan van de blessuretijd kreeg oud-PSV'er Sam Lammers een enorme kans op de gelijkmaker, maar Walter Benítez kon met een goede redding de tegentreffer voorkomen, zodat de ploeg met een voorsprong de rust inging.

Ook direct na rust maakt PSV een slappe indruk en komt Utrecht er meerdere keren gevaarlijk uit. Meerdere keren ontsnapte de ploeg aan een tegentreffer, helemaal toen de bal op de lat werd gekopt en PSV de bal maar niet kreeg weggewerkt. Het bleek echter uitstel van executie, want een minuut later was het alsnog raak. Dest liet zich veel te makkelijk van de bal zetten en Utrecht sloeg vervolgens genadeloos toe.

PSV kwam daarna wel iets beter in de wedstrijd, maar kwam nog steeds niet tot kansen. Halverwege de tweede helft greep Peter Bosz dan ook in en ging direct aanvallend wisselen door Jerdy Schouten in de verdediging te zetten. André Ramalho werd van het veld gehaald en Patrick van Aanholt kwam als invaller binnen de lijnen. Ook Hirving Lozano kwam binnen de ploeg en hij verving Yorbe Vertessen. Een minuut na die dubbele wissel volgde het eerste schot op doel na rust, maar het schot van Malik Tillman kon eenvoudig worden gestopt.

Ook Utrecht kon er een paar keer gevaarlijk uitkomen, maar nadat Van der Hoorn achterin de bal verspeelde kwam PSV tot een enorme kans.Het schot van Lozano ging echter snoeihard op de lat. Beide teams gingen echter vol voor de winst, waardoor het spel op en neer golfde. Het was echter de thuisploeg die veel feller in de duels was en daardoor veel vaker richting het doel van Benítez kon gaan. Daarvoor kreeg het via Boussaid een grote kans, maar zijn afstandschot ging net naast het doel.

In de slotfase wisselde Bosz nogmaals aanvallend en bracht hij met Ricardo Pepi een tweede spits in plaats van Guus Til. Mauro Júnior kwam als vervanger van Jordan Teze ook binnen de lijnen. Dat waren de laatste wissels, omdat tien minuten eerder ook Noa Lang was ingevallen.

Uiteindelijk werden er nog vier minuten blessuretijd gegeven, maar ook daarin volgden geen kansen meer. Voor PSV betekende het het eerste puntverlies van dit seizoen.