Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ongelofelijk zonde dat het net niet lukt'

21 januari 2024 14:43

Luuk de Jong gaf in gesprek met ESPN aan dat de teleurstelling groot was dat PSV het record niet kon breken. "We zijn met iets moois bezig met elkaar. Als je dan een record in eigen handen kan krijgen en dat lukt niet, baal je verschrikkelijk", aldus De Jong. "Natuurlijk was het een thema. Overal ging het erover, ook bij ons. We zullen nu als een team herinnerd worden dat gelijk stond met de ploeg uit 1987/88. Dat is ook heel bijzonder. Maar zo ongelofelijk zonde dat als je op het punt staat om het record te verlengen het net niet lukt."

Gevraagd werd ook aan de aanvoerder waarin PSV tekort had geschoten. "We hadden moeite om van achteruit de vrije man te vinden. Complimenten daarvoor ook aan Utrecht, want zij zetten ons goed onder druk", zo gaf hij aan. "Vaak zetten zij druk op onze verdedigende middenvelder, waardoor een andere middenvelder vrij kwam. Die konden we dan net niet bereiken of de passing was al net te slordig. Het veld helpt dan ook niet echt mee en we kwamen niet lekker in ons spel."

Met name aan het begin van de tweede helft had PSV niets in te brengen. "Zij begonnen heel opportunistisch en toen kwamen we al een paar keer goed weg. We kwamen niet onder hun druk uit", zei hij daarover. "Net toen ik het gevoel had dat die storm was gaan liggen, kwam er een bal aan de zijkant. Volgens mij was het wel een overtreding op Dest, maar er kwam een voorzet in de zestien en het is 1-1. Dat was net op het punt dat ik dacht dat we door de storm heen waren en wij ons spel weer zouden kunnen gaan spelen."

De Jong reageerde af en toe ook geïrriteerd naar ploeggenoten en werd naar de reden daarvan gevraagd. "We waren vandaag allemaal niet goed genoeg en soms is het in de keuze die wordt gemaakt", legde hij uit. "Één keer was het bijvoorbeeld met Bakayoko. Die jongen doet het fantastisch, heeft die bal voor zijn linker en dan denk ik gooi die bal erin met je linker. Dan kapt hij echter eerst met rechts en geeft hij met rechts voor. Met Guus en mij voor het doel willen we die bal met zijn linker voor het doel hebben. Dat weet hij en dat kan hij. Daarom vond ik het jammer dat hij daarin de verkeerde keuze maakte."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong bakayoko dest espn kapt passing thema utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage