Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Til: 'We hebben eigenlijk de hele wedstrijd geen grip gehad'

21 januari 2024 15:08

In gesprek met ESPN baalde Guus Til van het gelijkspel tegen FC Utrecht. "We hebben eigenlijk de hele wedstrijd geen grip gehad en dat was denk ik de eerste keer dit seizoen. Een gelijkspel is dan ook wel terecht", aldus Til. "Meestal als de tegenstanders heel hoog druk zetten, worden de ruimtes groter en kun je in principe makkelijker de vrije man vinden. Het veld wil ik niet de schuld geven, maar dat helpt dan ook niet mee. En Utrecht heeft het verdedigend gewoon goed gedaan."

Voor rust gaf PSV nauwelijks iets weg, maar na rust kwam Utrecht er meerdere keren gevaarlijk uit in de openingsfase. "We gaven een paar corners weg. Het publiek gaat er dan achter staan, maar verder lijkt het dan meer dan het daadwerkelijk is", zo gaf hij aan. "Misschien voelden wij dat op het veld zelf ook zo, maar dan is het gewoon handig om even vijf of tien minuten te zeggen dat we gewoon de ballen op Luuk moeten spelen en voor de tweede bal moeten gaan. Maar dat is achteraf. Onze kracht is voetballen, maar dat was vandaag gewoon moeilijker."

Til was het niet eens met de opmerking dat Utrecht veel kansen kreeg om te scoren. "Het waren vooral mogelijkheden. Ik kan me Lammers herinneren vlak voor rust, die goal dan en die bal op de lat uit een standaardsituatie", zei hij daarover. "Dat is nu het sentiment dat opeens heerst omdat we gelijkspelen. Voorheen stonden we met 3-0 voor en dan betekent het minder."

De middenvelder schoot vervolgens in de lach toen hij de vraag kreeg of PSV in de war kan raken door het puntverlies. "We hebben nu zeventien keer achter elkaar gewonnen en spelen een keer gelijk", reageerde hij daarop. "Het is dan ook een kunst om niet te verliezen en het is nou niet zo dat we zijn weggespeeld. Dus je kan zeker niet spreken dat wij in paniek gaan raken."




Discussieer mee op de forums


Tags

til utrecht baalde corners espn gelijkspelen kunst lach lammers openingsfase paniek standaardsituatie voelden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage