Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV hoopt woensdag voor derde keer dit seizoen van Feyenoord te winnen

22 januari 2024 22:30

Voor PSV wacht er woensdagavond weer een lastige uitwedstrijd. Voor de derde keer dit seizoen zal het in De Kuip tegen Feyenoord gaan spelen. Na de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de Eredivisie is het dit keer in het kader van de TOTO KNVB Beker. Feyenoord haalde de achtste finale door in eigen huis FC Utrecht met 2-1 te verslaan.

PSV speelde voor de beker vijf keer eerder een wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. Daarin haalde het wisselende resultaten, want één keer werd er gewonnen, één keer werd er gelijk gespeeld en drie keer werd er verloren. In 1969 stonden beide teams tegen elkaar in de finale van de beker. Na verlenging eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. In plaats van strafschoppen volgde destijds een replay. Toen ging PSV onderuit. In 2018 stonden beide teams voor het laatst tegenover elkaar in de beker toen PSV met 2-0 onderuit ging. De enige zege was in 2005 toen PSV na strafschoppen wist te winnen.

Eerder dit seizoen wist PSV al twee keer van Feyenoord te winnen. Door een doelpunt van Noa Lang wist PSV in augustus beslag te leggen op de Johan Cruijff Schaal, terwijl vorige maand ook voor de Eredivisie werd gewonnen. Door doelpunten van Ismael Saibari en Olivier Boscagli was PSV met 1-2 te sterk.




Discussieer mee op de forums


Tags

feyenoord eredivisie kuip boscagli ismael kader knvb saibari utrecht verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage