PSV na veelbesproken wedstrijd uitgeschakeld in bekertoernooi

24 januari 2024 22:00

PSV na veelbesproken wedstrijd uitgeschakeld in bekertoernooi; image source: Pro Shots

PSV is woensdagavond uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. De ploeg ging in Rotterdam met 1-0 onderuit tegen Feyenoord.

Het duel in De Kuip begon spectaculair. Na 20 seconden spelen moest Joël Drommel al voor de eerste keer reddend optreden, terwijl nog geen minuut later PSV dicht bij een doelpunt was nadat Bijlow in de fout ging bij een terugspeelbal. De doelman wist zelf echter nog de bal net op de lijn uit het doel te werken.

Feyenoord had in de eerste minuten de overhand, maar al snel kreeg PSV de grip op de wedstrijd. Na een kwartier spelen zorgde dat voor een grote kans toen Guus Til kon koppen na een voorzet van Hirving Lozano. Zijn inzet ging echter op de buitenkant van de paal.

Wat volgde was een periode waarin beide ploegen erg slordig waren in het balbezit en er daarom nauwelijks kansen kwamen. Na bijna een half uur spelen was PSV plotseling de grip volledig kwijt. Het ontsnapte al aan een tegentreffer toen Paixao net naast het doel schoot, maar enkele minuten later volgde alsnog de tegentreffer toen Timber volledig vrijstaand kon uithalen en met een schot in de korte hoek Drommel ook kansloos liet.

Ook in de minuten daarna had PSV het lastig, al leidde dat niet direct tot kansen voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg PSV plotseling een enorme kans toen Til diep werd gestuurd na een uitstekende bal van Jordan Teze. De inzet van Til kon echter door Bijlow worden gekeerd. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Feyenoord nog een kansje, maar deze werd gekeerd door Drommel. PSV ging echter wel met een achterstand de rust in.

In de rust greep Peter Bosz in en bracht hij met Patrick van Aanholt en Mauro Júnior twee invallers binnen de lijnen. André Ramalho en Malik Tillman bleven in de kleedkamer achter. Die wissels deden de ploeg goed, want de grip was weer in handen en de eerste kansen waren ook voor PSV. Johan Bakayoko zag zijn schot echter gekeerd worden door Bijlow, terwijl ook de rebound van Til werd gestopt. Ook Hirving Lozano kreeg een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging net naast het doel.

Halverwege de tweede helft had PSV een strafschop moeten krijgen na een overtreding op de net ingevallen Noa Lang. Het werd volledig gemist door scheidsrechters Higler en vanwege de protesten kreeg Lang bovendien een gele kaart. Om bizarre redenen werd er ook niet ingegrepen door de VAR en was een doeltrap voor Feyenoord het gevolg. Enkele minuten later leek PSV wel te scoren na een pijlsnelle counter, maar omdat Til nipt buitenspel stond werd de treffer afgekeurd.

Een kwartier voor tijd moest Drommel nog reddend optreden, maar verder volgden er geen kansen meer. Het betekende dat PSV was uitgeschakeld in het bekertoernooi.