Transparent
Inloggen
Sluiten

Jerdy Schouten: 'Dit is gewoon een kut avond'

24 januari 2024 23:05

Jerdy Schouten gaf in gesprek met ESPN aan dat hij een klote gevoel had na de wedstrijd tegen Feyenoord. "We verliezen en liggen uit de beker. Dit is gewoon een kut avond", aldus Schouten. "Allereerst moeten wij hier gewoon scoren. Als je hier wil winnen, moeten die kansen er gewoon in. Als we eenmaal voorin komen, moeten we die ballen gewoon beter uitspelen. Als team moet je gewoon scoren als je zoveel kansen krijgt."

Schouten ging verder: "Daarnaast hadden we het in een deel van de eerste helft opeens moeilijk met hun druk zetten. Dan kwamen we steeds net te laat en kwam Feyenoord beter in hun spel. Wij begonnen goed en hadden de overhand, maar we zijn het in een tijdsbestek van een kwartiertje kwijt geraakt. Zij konden Stengs veel te makkelijk vinden als zij aan de bal waren. Ze kregen steeds teveel ruimte om hem te kunnen zoeken. Daar lag het met name."

De international werd ook gevraagd wat hij er van vond dat hij weer achterin moest spelen in de tweede helft. "Ik vind het helemaal niet erg om dat af en toe te doen. Dat heb ik eerder al aangegeven", zei hij daarover. "Zeker in dit soort wedstrijden kan dat handig zijn omdat je dan meer aan de bal komt en zo de keuzes van achteruit kan maken. Maar ik blijf wel een middenvelder. Dat heb ik ook altijd gezegd. Maar als ik daar nodig ben, doe ik het gewoon. Mijn voorkeur blijft wel het middenveld."

Over de niet geschreven penalty had hij geen verklaring. "Het is gewoon een honderd procent strafschop. Ik snap ook niet dat er zo snel wordt doorgespeeld. Dat vind ik vooral kwalijk", zo gaf hij aan. "Er is niemand die het geen strafschop vindt. Dit lijkt me niet hoe het hoort te gaan. Ik blijf verder ook heel beschaafd. Daarna zei ik tegen de scheids dat hij alles liet gebeuren en meteen kreeg ik geel. Dat vond ik ook een heel rare beslissing. Het leek wel alsof de emoties ook bij de arbitrage gingen spelen, want ik neem aan dat je hier geel voor hoort te krijgen."




Tags

schouten jerdy feyenoord arbitrage beschaafd espn kwartiertje scheids stengs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage