Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV voor het eerst in historie in Philips Stadion tegen Almere City

25 januari 2024 16:28

Zaterdagavond komt PSV weer in actie voor de Eredivisie als de thuiswedstrijd tegen Almere City op het programma staat. De promovendus staat na achttien speelrondes op een dertiende plek in de Eredivisie. Het haalde vooralsnog echter meer punten buitenshuis dan in eigen stadion.

PSV speelde nog nooit eerder een officiële wedstrijd tegen Almere City in het Philips Stadion. Almere City is dit seizoen voor het eerst in de historie actief in de Eredivisie waardoor beide teams elkaar in de competitie nog niet zijn tegengekomen, terwijl ook voor de beker nog nooit in Eindhoven tegen elkaar werd gespeeld. Eerder dit seizoen eindigde de competitiewedstrijd in Almere nog in een 0-4 overwinning.

Almere City speelde wel al eens in het Philips Stadion en was daarin direct getuige van een mijlpaal in het Nederlandse betaald voetbal. In november 2013 speelden Jong PSV en Almere City in de toenmalige Jupiler League met 2-2 gelijk. Jong PSV werd daardoor periodekampioen en was daarmee de eerste beloftenploeg in de geschiedenis die de periodetitel wist te winnen.




Tags

eredivisie historie jong beloftenploeg jupiler mijlpaal periodekampioen periodetitel promovendus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage