Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We waren een beetje vergeten hoe het was om te verliezen'

27 januari 2024 22:22

In gesprek met ESPN kreeg Luuk de Jong de vraag hoe het kon dat het zo stroef ging bij PSV. "Dat lag ook wel aan Almere. Zij hadden een plan en probeerden ons comptact te spelen", aldus De Jong. "We hadden niet echt de spelers op het middenveld of aan de buitenkant met het gezicht naar voren om de acties te kunnen maken en het spel te kunnen versnellen. Dan wordt het lastig om er tussendoor te spelen."

De Jong ging verder: "Het leek af en toe iets te statisch bij ons. We hadden iets meer moeten bewegen om ruimte voor elkaar te creëren, waardoor je het moeilijker maakt voor hun. Natuurlijk hebben we wel kansen gecreëerd en win je met 2-0, maar we hebben het de tegenstander niet moeilijk genoeg gemaakt. En dat is wel een kwaliteit van ons."

De openingstreffer vlak voor rust was voor PSV een verlossing. "Dat was ook in een omschakelmoment en dan ligt er wat extra ruimte", zo gaf hij aan. "Sergino geeft em goed voor en Lozano laat hem gaan, daardoor kon ik em binnen schieten. Vlak voor rust is dat toch een belangrijke en dan geef je de tegenstander een tik. Na die 2-0 weet je ook wel dat het vaak gewoon over is."

De Jong kreeg de vraag of PSV de kater van afgelopen week van zich af heeft kunnen spelen. "Natuurlijk baalden wij daarvan. Maar tegen Feyenoord in De Kuip kun je een keer verliezen. Het kon beide kanten opvallen en dan verlies je em. Daar moet je niet te lang mee blijven zitten als team", zei hij daarover. "We zijn heel goed bezig dit seizoen en verliezen heel weinig. Dan is het extra zuur dat je een keer verliest, want dat waren we een beetje vergeten. Maar het was weer snel door naar vandaag."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong baalden comptact espn feyenoord kater kuip lozano omschakelmoment opvallen stroef verlossing versnellen zuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage