Transparent
Inloggen
Sluiten

'Yorbe Vertessen mentaal gebroken indien transfer niet doorgaat'

30 januari 2024 10:56 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Yorbe Vertessen mentaal gebroken indien transfer niet doorgaat"; image source: Pro Shots

Het nieuws dat hij mogelijk terug moet keren naar PSV is hard aangekomen bij Yorbe Vertessen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De club was uiteindelijk akkoord dat de aanvaller zou vertrekken naar Union Berlin, maar de situatie is veranderd nu Noa Lang opnieuw voor langere tijd is uitgeschakeld en mogelijk zelfs meerdere maanden niet zal kunnen spelen.

PSV is daarom op zoek naar een vervanger en meldde zich al bij Excelsior voor Couhaib Driouech. Tot die tijd wil PSV de laatste handtekening niet zetten onder het koopcontract. De clubleiding heeft laten weten dat het Vertessen wil terughalen indien er geen geschikte vervanger wordt gevonden, wat voor woedende reacties heeft gezorgd vanuit het kamp van de Belg. Vertessen wil niet meer terug naar PSV en zal mentaal een gebroken man zijn indien deze transfer door zijn neus wordt geboord.

Meer op ED.nl
Tags

vertessen aangekomen berlin couhaib driouech excelsior geboord koopcontract union

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
6 maanden geleden
Oneens, ik snap die jongen ook wel. PSV ook, hem ook. De situatie is lastig en gewoon kl*te, maar het is even hoe het is.

Als PSV hem écht wil behouden zou ik hem een extra kampioensbonus geven, zodat hij er toch wat extra voor terug krijgt om alsnog te blijven. Tuurlijk, spelers verdienen al genoeg (al vraag ik me af hoeveel Yorbe echt verdient, die data is nogal wisselend). Maar hij is in Berlijn natuurlijk ook een flink bedrag beloofd aan salaris + tekengeld, dat kan je als PSV zijnde enigszins tegemoet komen in mijn ogen. Geen miljoenen, maar iets wat wel goed voelt.
+1/-2

 
6 maanden geleden
Afgelopen zomer mocht hij weg, maar wou hij perse zelf blijven. Als hij teruggehaald wordt bij PSV zal hij ook gewoon zijn minuten maken, zeker nu Noa geblesseerd is. PSV, de club (zijn club zou je denken) heeft hem nu gewoon nodig. Niemand is groter dan de club. Hij wordt al 14 jaar betaald door PSV, dat zal dan best wel een aardig bedrag zijn bij elkaar, waar nog niet zo heel veel tegenover heeft gestaan. Dit seizoen levert hij, en de jaren hiervoor af en toe een periode. Voor mij hoeft hij ook niet gecompenseerd te worden. dat hij nu misschien terug moet is gewoon pech. En pech en geluk horen nu eenmaal bij het voetbal en zijn zeer bepalend. In de zomer kan hij vast weg, dan hebben we genoeg tijd om daarom te anticiperen.

Mentaal gebroken vind ik zo zwaar. laat hij eens kijken naar zijn collega Noa, die kan zeggen dat hij mentaal gebroken is.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Dat is ook waar, en voetballers krijgen al rijkelijk betaald uiteraard. Maar ik denk dat de waarheid een beetje in het midden ligt, aangezien hij natuurlijk ook al gek is gemaakt met mooie bedragen in Berlijn. Maar mee eens, als je een echte man bent dan pep je jezelf op, daar heb je geen extra dingen van buitenaf voor nodig.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Geloof er geen zak van dat dat zijn eigen woorden zijn. Klinkt gewoon sensationeel en daar geilen journalisten op en wellicht dat zijn zaakwaarnemer het wat aandikt. Verder natuurlijk puur wanbeleid vanuit PSV wat er gebeurt.

Als een blessure zo'n gigantisch probleem zou zijn had je hem sowieso niet moeten laten gaan, zeker niet met de blessuregevoeligheid van Lang en Lozano. Een week later had één van hen ook een terugval kunnen krijgen en het slaat nergens op om daar dan nu op het laatste moment Vertessen de dupe van te laten zijn. Schaam me bijna als PSV supporter hoe dit verloopt.

Het is niet dat het het transferbedrag oid is. Dat had ik nog wel begrepen, maar dan had hij ook nog niet in dit stadium gezeten.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Puur wanbeleid nog wel?
Je hebt een aantal spelers, waarvan er 1 dusdanig ontwikkeld en naar de Afrika cup is, 1 voor de 4e keer een hamstring blessure oploopt. In beide gevallen kun je als club niet veel. Je speelt serieus voor het kampioenschap en zit nog in de CL. Als club heb je je heel schappelijk opgesteld door mee te willen werken. Nu de spoeling dun is vind ik het heel normaal dat je als club eerst een vervanger zoekt, voor je hem laat gaan. Het is topsport, niet 4e klasse amateurs.

Hij heeft een prima salaris op een lopend contract, mag deze zomer anders echt wel weg, en mag hier nog gaan spelen ook de komende tijd.

Ik had het wanbeleid gevonden als ze hem nu hadden laten gaan zonder vervanging.
+5/-0

 
6 maanden geleden
En zelfs zonder Vertessen voorzie jij gewoon een 1-4 in amsterdam :). Ouwe optimist haha. Misschien kunnen we Vertessen wat tegoedbonnen geven voor de stationskiosk om te een beetje goed te maken ? Is maar een ideetje.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Dan hadden ze naar mijn mening al gelijk aan moeten geven dat Vertessen niet mag gaan. Niet nu pas nadat hij al gekeurd is en ze er al uit zijn over een transferbedrag. Lang en Lozano waren al een tijdje geblesseerd en de Afrika Cup stond ook al lang vast. Het is ook verre van verbazingwekkend dat Lang een terugval heeft en dat had ook komend weekend of later pas kunnen gebeuren.

Doel dus niet perse op het willen behouden van Vertessen, dat vind ik compleet begrijpelijk, maar puur op de gang van zaken en gebrek aan vermogen om voldoende vooruit te kijken gegeven de bekende informatie. Hoop ook dat dit soort toestanden niet gebruikelijk gaan worden aangezien dit op de langere termijn ook simpelweg je geloofwaardigheid aan kan tasten met betrekking tot afspraken met andere spelers.
+1/-0

6 maanden geleden
Ja dan is dat heel zuur voor hem maar hij heeft bij zijn volle verstand een contract getekent bij PSV. Hij heeft ook veel aan PSV te danken.. van beide kanten, kamp Vertessen en kamp PSV water bij de wijn doen en er uit komen. Hij wil opeens wel heel graag weg.. terwijl er waarschijnlijk nog mooiere clubs voor hem komen in de zomer als hij blijft tot het kampioenschap en zich laat zien in de CL. Alsof Union zijn droom club is zeg..
+4/-0

6 maanden geleden
Nooit geweten dat De Herdgang eigenlijk een strafkamp is waarbij iedereen gedwongen wordt tot dwangarbeid
+7/-0

 
6 maanden geleden
Voor sommige voelt dat zo blijkbaar...
+1/-0

6 maanden geleden
Nou nou. Overdrijven is ook een vak.
Arme arme Yorbe zeg.
+7/-1

6 maanden geleden
Laat die jongen gewoon los! Gewoon niet menselijk en totaal PSV onwaardig. Bovendien, ookal zou hij blijven, je hebt er helemaal niksmeer aan als PSV zijnde. Die jongen is geknakt, ongemotiveerd en dit zal alleen maar voor onrust zorgen. Alsjeblieft laat gaan
+13/-3

6 maanden geleden
Die kan toch niet meer voor Psv spelen.
Laten gaan.
+6/-0

6 maanden geleden
Wat een gejank zeg... brrr een ware straf om, volwaardig, selectielid van het huidige PSV te zijn.

Als Union Berlin moet je dan toch ook gaan twijfelen aan de mentaliteit van Yorbe, tenzij het natuurlijk een gezamenlijk opzetje is... dat zou mij ook niets verbazen.

Svp poot stijf houden, PSV!
+7/-1

 
6 maanden geleden
Amen! Vraag mij wel af wat er gebeurd is, hij is verdorie 900 tot 1000 minuten van zijn eerste en tevens laatste kampioenschap verwijderd...
+2/-0

6 maanden geleden
ik zit hier dubbel in.. ik gun hem absoluut een transfer waar hij gelukkig van word maar aan de andere kant, hij heeft gewoon nog een contract met PSV. Ik snap dat als je je zinnen gezet hebt op een vertrek dat dit even tegenvalt maar hij moet begrijpen dat PSV hem niet kan laten gaan als ze hem nodig hebben door een blessure (Wat zijn kansen op spelen ook enorm vergroot)...

Ik zou hem wel eens de vraag willen stellen of hij ook nog steeds zijn contract had willen laten ontbinden als hij zelf afgelopen weekend een zware blessure had opgelopen waardoor Union hem niet meer wil.
+1/-0

6 maanden geleden
Straks moet hij Babadi nog smeken om bij te tekenen zodat hij in Berlijn mag blijven 😉
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben ook elke maandagochtend mentaal gebroken als ik weer aan het werk moet. Na de eerste koffie gaat het meestal wel weer.
+16/-0

6 maanden geleden
Mentaal gebroken... Misschien moet hij even inloggen op zijn internetbankieren en kijken hoeveel geld er afgelopen week is overgemaakt. Vervolgens even zijn familieleden bellen en vragen hoeveel er bij hun is over gemaakt. Ik denk dat het dan alweer een stuk beter met hem gaat. Wat een gejank. Misschien kan iemand hem een keer uitleggen wat het betekent als je een contract tekent. Dat dat niet vrijblijvend een streep met een pen is.
+4/-0

6 maanden geleden
Hele vervelende timing, hij krijgt eerst te horen dat hij zijn zin krijgt en weg mag, hij tekent zelfs al in Berlijn. Dan opeens bedenkt PSV zich,begrijpelijk gezien de blessure van Lang maar snap zijn teleurstelling.

Vraag me alleen af waarom hij opeens zooooooo graag weg wilde. Zou me verbazen als het alleen om speeltijd gaat met nog 4 maanden te gaan en een kampioenschap op je cv kunnen zetten.
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ketti Kotti ?
Was gewoon een beetje voor het dollen bedoeld, maar ja mag tegenwoordig niet meer hè;-)
+0/-3

 
6 maanden geleden
Ik heb liever roti massala
+1/-0

6 maanden geleden
Je kunt het toch niet maken om Vertessen te laten terugkeren, die gast is al helemaal met zijn koppie bij Berlin, heeft zich aan de afspraken gehouden en nu moet PSV dat ook doen. Gebruik die 6 miljoen liever om bij te leggen voor de investering in een CL-waardige speler, want - met alle respect - dat was Vertessen natuurlijk niet. Danjuma daarentegen wel. Vertessen heeft slechts 1 wapen en dat is puur zijn snelheid maar helaas niet zijn handelingssnelheid en techniek .....
+1/-2

 
6 maanden geleden
Niet CL-waardig? Yorbe is er met zijn diverse acties in de laatste 2 CL-wedstrijden wel grotendeels voor verantwoordelijk dat PSV überhaupt nog in de CL zit: rode kaart opponent, "doelpunt" alsmede puntgave assist in Sevilla en ook nog eens de enige trffer thuis tegen Arsenal. Nóg een reden waarom het er bij mij totaal niet in wil dat hij, uitgerekend nu, al dit moois de rug wil toekeren. Te bizar voor woorden.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Klopt, daarom verbaasde het me al zo dat PSV uberhaupt meewerkte, ook al omdat Bosz aangaf hem niet kwijt te willen. Hij had zijn waarde, heeft zijn waarde en zal zeer waarschijnlijk zijn waarde tonen de komende weken. En het bod van berlin was niet bepaald an offer you can t refuse.

Nu heeft Vertessen gewoon pech, net zoals PSV pech heeft (zelfs al kost vertessen terug zijn we door het verlies van Noa toch aardig verzwakt) en met name Noa pech heeft.
+2/-0

6 maanden geleden
Dat Lang weer geblesseerd is kan Vertressen natuurlijk niks aan doen. Ik vind dat PSV zich aan haar belofte moet houden en Vertessen zijn transfer moet gunnen. Houd je aan je woord PSV.
+3/-0

6 maanden geleden
Ik kan me voorstellen dat je mentaal gebroken kan zijn als dit gebeurd. Wat ik me niet kan voorstellen is dat je vooraf kan voorspellen wat jouw breaking point is.

Deze uitspraak is mijns inziens dus meer en dreiging met ziekmelding dan een weerspiegeling van zijn mentale gemoedstoestand
+1/-0

 
6 maanden geleden
Slechts een beetje druk zetten vanuit zijn management.
+1/-0

6 maanden geleden
Van Stewart en Brands mocht hij gaan, NIET van Peter Bosz..
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Afgelopen zomer mocht hij na 13 jaar vertrekken, er was geen zicht op veel minuten. Toen wilde hij persé blijven. Niet voor de euro's natuurlijk, maar hij wilde zich sportief bewijzen. Nu mocht hij in principe weer weg, blijkbaar hoefde hij zich niet meer zo te bewijzen, het feit dat hij voor veel meer geld liever degradatie voetbal en daarna 3 jaar tweede klasse wil spelen is natuurlijk zijn eigen keus. Dat PSV daar überhaupt aan mee wilde werken was een mooie geste, maar nu is de situatie wel gewijzigd. Overmacht, lullig voor Yorbe, maar over 4 maanden mag hij de ketenen waar hij zelf voor gekozen heeft en 13 jaar lang meer dan gepamperd is en overbetaald alsnog een jaartje eerder afdoen. Vroegtijdige vrijlating wegens goed gedrag zullen we het maar noemen. Het verdient allemaal geen schoonheidsprijs, maar die gewijzigde omstandigheden daar kan PSV ook niets aan doen, en ze hebben niet alleen rekening te houden met die arme millenial, maar ook met enkele tienduizenden supporters, werknemers, sponsoren etc. Suck it up Yorbe!
+6/-1

 
6 maanden geleden
Ware woorden en mooie, onbedoelde, ironie middels jouw forumnaam. Romario zou Yorbe "goei paard" noemen.
+1/-0

6 maanden geleden
Wat heb je aan een speler die mentaal gebroken is en niet voor psv wilt voetballen, zijn droomclub is blijkbaar Union Berlin. Lekker laten gaan, hier schieten we niks mee op. Hopen dat Lang snel weer fit is dan maar.
+2/-0

6 maanden geleden
Mentaal gebroken? Omdat een transfer waar je zin in had en waar je financieel wijzer van zou worden onverwacht toch niet doorgaat? Want een overdreven bewoordingen zeg. Mensen die enge ziektes krijgen en te horen krijgen dat ze ongeneeslijk zijn of vrienden of familieleden verliezen aan ziektes of ongelukken, daarvan kan ik me voorstellen dat ze zich mentaal gebroken voelen. Een voetballer die een geplande transfer niet door ziet gaan mentaal gebroken? Dan heeft het diegene volgens mijn altijd al aan enige vorm van mentaliteit ontbroken. Vloek een keer goed, en daarna gewoon kop omhoog en door Yorbe, het is nou ook niet bepaald een ramp om 'pas' over vier maanden met een schaal in je handen en een dikke kampioenspremie op zak afscheid te nemen. #growapair
+6/-0

6 maanden geleden
Mentaal gebroken lijkt me enigszins overdreven, maar ik begrijp zijn mogelijke teleurstelling.

Ik vind dat PSV zich de fatsoenlijke club moet tonen die ze is en Vertessen gewoon moet laten gaan. Het zal volgens sommigen hopeloos amateuristisch zijn, maar wel menselijk en eerlijk.
+1/-0

6 maanden geleden
Mijn God, kan iemand een lieveheersbeestje op deze slapjanus plakken...
+4/-1

 
6 maanden geleden
Inderdaad, wat een jankerd. Heel gauw contract in orde maken met Berlin, voordat ze erachter komen dat ie echt geen 5miljoen waard is. Na een paar wedstrijden zit ie daar ook op het bankje...mentaal gebroken waarschijnlijk haha.
+3/-0

6 maanden geleden
En als ie volgende week de winnende maakt, staat ie het logo weer te kussen...
+1/-0

6 maanden geleden
Hij moet maar geduld hebben. Voor PSV te belangrijk om Vertessen dit seizoen nog vast te houden, contract is contract. Einde van het seizoen kan hij altijd nog naar Berlijn vertrekken.
+1/-0

6 maanden geleden
Its all in the game.
Maar psv mag hem natuurlijk gewoon aan zijn contract houden.
+2/-0

6 maanden geleden
Maar gelukkig heeft hij wel een mooi nieuw trainingspak 🤣🤣
+1/-0

6 maanden geleden
T is ook echt schandalig wat ze weer flikken. Eerst een miljoen+ in z’n zakken duwen en hem nog mee kampioen laten worden ook. Ik zou er ook depressief van worden, zeiksnor.
+2/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets izecson klompje koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp teze tillman veerman weghorst xavi