Transparent
Inloggen
Sluiten

Rik Elfrink: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

1 februari 2024 23:50 - FC Afkicken
Foto: Pro Shots

Rik Elfrink: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"; image source: Pro Shots

Bij de Transferdeadlineshow van FC Afkicken heeft clubwatcher Rik Elfrink meer uitleg gegeven over de laatste transferdag van PSV. Het begon met de transfer van Yorbe Vertessen die uiteindelijk toch werd afgerond. "Dat bericht kwam rond 11 uur. Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad, want zijn advocaat blies wel heel flink in de bus", aldus Elfrink. "Die transfer is uiteindelijk rondgekomen, omdat PSV het menselijkerwijs niet meer goed vond om Vertessen nog terug te halen."

Vervolgens verscheen het bericht dat PSV wilde voldoen aan de vraagprijs van Excelsior voor Couhaib Driouech. "Toen leek er sprake van een deal, maar het verhaal was wel steeds dat Excelsior per se een vervanger wilde hebben", zo gaf hij aan. "Die vervanger leek Excelsior bij Feyenoord te vinden in Sauer, maar Feyenoord ging zich toen zelf met de deal bemoeien. Zij hadden ook interesse in hem. Vervolgens werd 's avonds duidelijk dat Feyenoord niet meer wilde en was de weg voor PSV vrij om hem binnen te halen."

Driouech vertrok vervolgens met zijn zaakwaarnemer naar Eindhoven om alles af te kunnen ronden. "Eenmaal in Eindhoven kwamen ze er toch niet uit en heeft PSV op een gegeven moment gezegd dat het klaar was. Toen kwam rond tien uur dat statement", zei hij daarover. "Op moment als iemand in zijn auto stapt zie je eigenlijk niet dat het nog afketst. Dit is zeer ongebruikelijk. PSV vindt dat ze met 4 miljoen euro een goede prijs hebben geboden. Ze boden de marktwaarde van de speler plus een flinke opslag omdat het een winterse transfer was. Voor Excelsior was het uiteindelijk het struikelblok dat ze geen vervanger konden vinden."

Elfrink verbaasde zich ook over het social media gedrag van de zaakwaarnemer. "Ik zag dat hij een foto plaatste van een wedstrijdticket van Feyenoord-PSV. Dat had ook wel een beetje de schijn alsof Feyenoord en PSV aan het vechten waren voor een speler", reageerde hij daarop. "Ik vind het moeilijk om daar een oordeel over te geven omdat ik zelf geen zaakwaarnemer ben, maar het is wel heel ongebruikelijk en ik denk ook niet dat het een deal bespoedigd als je een wedstrijdticket plaatst."

Aanvankelijk was PSV ook niet van plan om een nieuwe aanvaller te halen ondanks het aanstaande vertrek van Vertessen. "Dat heeft Peter Bosz tijdens een persconferentie gezegd. Dat hoefde niet voor hem per se", legde Elfrink uit. "De blessure van Noa Lang heeft echter alles veranderd. Hij kan er echt een hele periode uit zijn. De kiem voor deze avond is daar gelegd. Er is nu een aanvallende optie minder en het zal er op neer komen dat Tillman, Saibari en ook Babadi uiteindelijk de post moeten gaan invullen."
Tags

elfrink feyenoord excelsior vertessen driouech ongebruikelijk wedstrijdticket aarde advocaat afketst afkicken babadi bespoedigd blies bosz couhaib foto kiem marktwaarde menselijkerwijs opslag plaatst post rondgekomen saibari sauer statement tillman transferdeadlineshow winterse

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Toch vreemd dat een club als Excelsior geen vervanger kan vinden terwijl ze 4M ontvangen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wij kunnen het met veel meer geld en een groter netwerk blijkbaar ook niet zo goed.. 😉
+3/-0

 
3 maanden geleden
Jawel wij wouden Driouech maar die transfer ging niet door zoals bekend werd gemaakt vlak voor de deadline ;)
+1/-0

3 maanden geleden
Wij zijn op kampioenskoers en zitten in de knockout fase van de Champions League. Dan hoor ik Stewart 3 weken geleden zeggen dat "wij de groep graag bij elkaar willen houden". PSV verkoopt vervolgens Vertessen en koopt geen vervanger. Dan vind ik het wel pijnlijk om te zien dat zo'n Excelsior wél voet bij stuk houdt als ze nog geen vervanger hebben. Voor hun is 4 miljoen absurd veel geld (zeg maar het equivalent van 50 miljoen voor ons, onze begroting is 12x zo groot) en zij zitten nu ook met een jongen waarbij iets geknakt is. Die ziet zijn droom transfer in duigen vallen. Was nota bene al in Eindhoven en had misschien al een trainingspak gekocht.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Die laatste zin geeft de ernst van de situatie nog het beste weer. Sta je daar in Rotterdam met je PSV trainingspak, bonnetje heb je weggegooid dus zie dan je geld nog maar eens terug te krijgen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het lijkt gewoon dat PSV haar zaakjes niet op orde had. De transferperiode heeft een maand geduurd en de (concrete) interesse voor Vertessen was er ook al langer. Zeker als een speler zelf ook aangeeft weg te willen, moet je gewoon direct doorschakelen. PSV is gewoon te besluiteloos geweest en heeft het aan laten komen tot het laatste moment. Als PSV sneller had gehandeld, had Excelsior ook meer tijd om een vervanger te vinden.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Daar heeft het dus helemaal niks mee te maken. PSV was niet van plan om een vervanger te halen bij een transfer van Vertessen. Dat gebeurde pas toen maandag bekend werd dat Lang voor lange tijd is uitgeschakeld.
+1/-0

3 maanden geleden
Dan hebben we een zogenaamd technisch hart met; Stewart, Brands en Arnesen in de RVC. Meer ervaring is er in heel Europa bij elkaar niet te vinden.
Dan laat je je eerst piepellen door notabene Vertessen, die hier jaren lang op onz e kosten geblesseerd is geweest,
en als je je dan aan hem gewonnen geeft kom je met een linksbuiten van excelsior waar een half jaar geleden nog niemand van had gehoord, en ben je tussen door nog (blijkbaar) bezig met Manhoef of all places. Nivo middenmoot eredivisie is dat?
Heb ik me eigen even vergist in de kennis en contacten van die 3 bestuurders zeg.
Dan hadden we John de jong niet hoeven te vervangen :)

had toch verwacht dat deze mannen wel een plan B , C en D hadden gehad voor zoiets maar blijkbaar is het ieder jaar hetzelfde liedje
paniek paniek paniek
en niemand die er iets van leert

Gelukkig zullen we die 12 punten niet meer uit handen gaan geven, maar als we tegen Dortmund in de situatie komen dat we moeten gaan counteren
zullen we toch verlangen naar Vertessen in plaats van die paar miljoen fooi die we nu hebben ontvangen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ben het grotendeels met je eens maar tegen Dortmund counteren? Eerst maar eens zorgen dat jongens als Veerman er dan weer bij zijn en dat je zo lang mogelijk de 0 achterin houdt of de tegen doelpunten niet te groot laat worden in de eerste helft. En persoonlijk denk ik dat je meer aan een Saibari kan hebben tegen een Dortmund dan Vertessen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Met een fitte selectie had PSV zonder Vertessen geen enkel probleem gehad. Met Lang, Lozano en Bakayoko heb je 3 uitstekende flankspelers en als de nood aan de man is kunnen Saibari, Tillman en Babadi daar ook spelen. Een ontevreden speler, die bij ons 5e keus is voor de flanken, de kans geven om bij een andere mooie club zijn carrière van nieuw perspectief te voorzien, is dan geen gek besluit.

Natuurlijk is de nieuwe blessure van Lang heel zuur, zeker ook omdat we nog wat ander personeel ongemak hebben op dit moment. De wedstrijd tegen Ajax zal weer puzzelen worden, en zolang er 2 van onze bepalende spelers geblesseerd blijven, zullen we altijd een tandje minder zijn dan op onze top.

Het al dan niet halen van Driouech verandert daar niets aan. Deze jongen zou je rustig moeten brengen, en je kunt niet verwachten dat hij in de grote wedstrijden belangrijk voor ons zou worden. Wat dat betreft was het, achteraf gezien Noa's blessure, logischer geweest om Vertessen te houden. Maar dan niet nadat je hem hebt beloofd dat hij mag vertrekken, dan had je gewoon vanaf minuut 1 moeten zeggen dat de groep bij elkaar moest blijven en er pas in de zomer over transfers gepraat zou worden.

Dat PSV er uiteindeleijk niet in slaagt om Driouech voor ruim 4 miljoen te kopen, lijkt nu jammer. Maar als we dit jaar gewoon de titel binnen halen, dan denk ik niet dat we in de zomer voor deze jongen een nieuwe poging gaan wagen. Dan wordt er gekeken naar hele andere opties. Uiteindelijk was dit mijns inziens gewoon een nood-aankoop geweest en het gebeurt niet vaak dat dat soort dingen goed uitpakken.
+2/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage