Transparent
Inloggen
Sluiten

'VAR check tegen Feyenoord duurde maar drie seconden'

2 februari 2024 15:24 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"VAR check tegen Feyenoord duurde maar drie seconden"; image source: Pro Shots

De technische staf van de scheidsrechters heeft hard uitgehaald tijdens de evaluatie die afgelopen woensdag plaats vond in Zeist. Dat meldt De Telegraaf. De leiding en alle aanwezige scheidsrechters waren het unaniem eens dat PSV een strafschop had moeten krijgen in het bekerduel tegen Feyenoord. Dat dit niet gebeurde werd scheidsrechter Dennis Higler maar vooral VAR Clay Ruperti zwaar aangerekend.

Tijdens de bespreking van woensdag werd bovendien duidelijk dat de VAR check slechts drie seconden had geduurd en dat het beeld van achter het doel, waarop het contact het best is te zien, niet eens werd bekeken.

Higler was woensdag zelf niet aanwezig, omdat hij net zoals enkele andere internationale scheidsrechters bij een UEFA-seminar op Cyprus was. Hij moest het tijdens de bespreking in Zeist sowieso ontgelden omdat zijn manier van fluiten en het uitdelen van kaarten werd gezien als onnodig agressief en een international onwaardig.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

var check feyenoord seconden bespreking higler zeist bekerduel clay cyprus geduurd ontgelden ruperti seminar telegraaf uefa uitdelen unaniem

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden (gewijzigd)
Ja...dus? En nu?
+3/-0

 
6 maanden geleden
PSV moet bezwaar maken. Maarja, dan is het hek van de dam. Ik hoop dat de knvb hier consequenties aan verbindt voor deze scheidsrechters.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Het voelt als onrecht. Aan de andere kant wil je ook geen Belgische taferelen waarbij wedstrijden worden overgespeeld.

Dit lijkt mij wel voldoende om de VAR te ontslaan want die heeft verwijtbaar gehandeld. Dit is niet alleen een fout maar vooral ook geen enkele intentie om het goed te doen. Dat kan niet met deze belangen.
+6/-0

 
6 maanden geleden
Een stadionverbod voor Clay Ruperti.
En Higler mag zijn excuses aanbieden.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik had zo'n relaxte vrijdag en nu kookt het weer van binnen. 3 seconden!? Hoe kan dit in hemelsnaam? Het is echt ongelofelijk hoe we hier genaaid zijn en we laten het gewoon maar weer gebeuren. Waarom hebben we nog een VAR als dit soort dingen kunnen gebeuren?
+3/-0

6 maanden geleden
Erg vreemd dat zijn wedstrijd geëvalueerd wordt en hij daar zelf dan niet bij is. Was toch vast wel een ander moment te prikken.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Die evaluaties vinden eens in de zoveel tijd plaats en dan wordt alles van die periode besproken. Die data zijn ruim van te voren al bekend. Met regelmaat ontbreken de internationale scheidsrechters omdat de UEFA ook meerdere keren per seizoen een congres organiseert in weken dat er geen beker of Europees voetbal is.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik zie er ook geen complot in ofzo, maar ze bespreken zijn wedstrijd, misschien handig als hij dan ter plekke kan reageren op het commentaar. Ik zou er zelf wel graag bij zijn als mijn collega's met zijn allen mijn werk gaan evalueren.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ben ik het volkomen eens hoor. Dat soort evaluaties slaan eigenlijk nergens op als de hoofdpersoon er zelf niet bij is/kan zijn
+1/-0

 
6 maanden geleden
Waarschijnlijk krijgt iedere beschikbare scheidsrechter minimaal één of meerdere wedstrijden in iedere periode. Dan zou je dus altijd een 100% opkomst verwachten bij deze meetings. Grote kans dat dat niet haalbaar is.
+1/-0

6 maanden geleden
Var woont 500 meter van de kuip.
Zegt al genoeg, pure valsspelerij.
Wedstrijd dient ongeldig verklaart te worden.
+6/-0

6 maanden geleden
De grote vraag is en blijft staan: WAAROM werd er niet ingegrepen? Ik weet het, de vraag stellen is hem beantwoorden. Maar dit is gewoon extra zout in de wond strooien en hoe je het wendt of keert, deze prijs is ons gewoon op schandalige wijze door onze neus geboord.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Give zem ze cup toedeej
+3/-0

6 maanden geleden
Dan mag ik hopen dat die Clay Ruperti nooit meer VAR is. Zeker niet bij wedstrijden van ons of feyenoord. Dit is niet eens verkeerd beoordelen , dit is gewoon niet beoordelen en daar kan maar 1 reden voor zijn. Schandalige partijdigheid. Laat hem maar lekker thuis in zijn feyenoord pyama.
+6/-0

6 maanden geleden
Meest bizarre van alles vind ik nog dat in de Skiete Willy podcast voorbij komt dat Ruperti dus supporter is van een andere club, die waar we morgen tegen spelen
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb het idee dat dat de wereld in is geholpen om die Clay een beetje buiten de luwte te houden.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ik weet niet of het helpt als iemand die hem persoonlijk kent vertelt dat hij ipv Feyenoord voor Ajax is. Dan kun je beter zeggen dat hij zoals Leo Driessen voor Telstar is.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Als nu dan dus bekend is dat hij supporter is van ajax vind je dat hij nu dan nog scheids/VAR kan zijn bij wedstrijden van ajax? Dan heb je de schijn wel heel snel tegen. Kooij mag feyenoord toch ook niet fluiten vanwege zijn zwager?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb dit altijd al raar gevonden dat Makkelie die wedstrijden mag fluiten of VAR mag zijn.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Is het ook een probleem dan dat Gozubuyuk morgen Ajax-PSV fluit?
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Regio Rijnmonder Makkelie fluit gewoon az-feyenoord. Potje gaat gelukkig nergens meer om....
+1/-0

 
6 maanden geleden
In december floot ie Feyenoord-PSV. Toen was dat ook voor niemand een probleem.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Al deed makkelie niet media werk voor feyenoord toch?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Alle schijn vermijden. Je ziet hoe fout het kan lopen met vriend Ruperti.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Maar waarom was het in december nog geen probleem dan? Toen was ook al bekend dat Makkelie in die regio woont.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Zolang er geen discutabele, beslissende momenten zijn in het voordeel van feyenoord hoor je er niemand over. Als wij een penalty hadden gehad hadden wij niet eens geweten wie de var was en had dit nieuwsbericht er niet eens geweest.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Maar jij begint twee dagen voor de wedstrijd al dat Makkelie Feyenoord-AZ gaat fluiten. Waarom is dat nu een probleem en werd er geen probleem gemaakt toen hij twee maanden terug Feyenoord-PSV ging fluiten?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Gewoon niet doen, net zoals Nijhuis Twente niet fluit.
+1/-0

6 maanden geleden
Higler en die VAR gast schorsen of ontslaan en wedstrijd over spelen? Al zal beide niet gebeuren denk ik. Ben er nu weer boos om, al lost het waarschijnlijk niets op. Is wel weer een groot voordeel incident in de Kuip...
+3/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Het lullige is dat het knock-out wedstrijden zijn en je dus nu de beker niet meer kan winnen. In zo’n geval zou overspelen of verder spelen en beginnen met een strafschop voor PSV best logisch zijn.
+1/-0

6 maanden geleden
Begrijpelijk dat er slechts 3 sec gekeken werd, de beslissing daarentegen is volstrekt onbegrijpelijk. Ik had echt geen 3 sec nodig om te zien dat dit een pingel was.

Een pingel uitsluiten in 3 sec is daarentegen vrijwel onmogelijk in deze situatie. Pure werkweigering en het niet willen zien. Alsof hij wist dat wanneer hij langer zou kijken hij sowieso een pingel toe had moeten wijzen en daarom maar snel verder ging.

Maar goed, je hebt er geen zak aan zo'n evaluatie achteraf en ook zonder zo'n penalty moment moet je die wedstrijd gewoon winnen natuurlijk. Lang kan ook missen zonder dat hij geraakt wordt, zonder dat je een pingel en tweede geel voor de tegenstander wordt ontnomen. Dennenappel dit seizoen niet gewonnen, kans op de dubbel verkeken en we moeten weer door.
+1/-2

6 maanden geleden
Dat een scheids het niet ziet dat kan. Maar de VAR die 3 sec checkt, beelden niet meeneemt, dat ruikt naar iets anders dan slechts een vergissing.
+7/-0

 
6 maanden geleden
De VAR die woonachtig is in regio Rotterdam..
+2/-0

6 maanden geleden
En Lang heeft mooi geel op zak … maar helaas zien wij hem voor lange tijd niet meer terug.
+1/-0

6 maanden geleden
Zoals iedereen terecht al concludeert, schandalig en competitievervalsing pur sang. Wat ik echter ook nog steeds niet snap is dat de overige aanwezigen bij zo'n VAR check niet ingrijpen en de 'hoofd VAR' zeggen dat hij toch echt even alle beelden moet bekijken en niet zomaar in 3 seconden eenzijdig kan beslissen dat er geen actie nodig is. Er zitten toch drie man in die VAR Ruimte? Als collega's op het werk er de kantjes vanaf lopen en zo opzichtig de fout in gaan, dan zeg je daar toch iets van?! Onbegrijpelijk.
+8/-0

 
6 maanden geleden
Die denken elkaar daar allemaal joh, letterlijk en figuurlijk..
+1/-0

6 maanden geleden
En nu.. dat is inderdaad ook mijn vraag..
Financiële compensatie vanwege mislopen omzet?
Compensatie voor mislopen prijsgeld / de kortste weg naar Europees voetbal?
Kwijtschelding van de kaart van Noa?
Schorsing voor die clown die hier naast zaten? Zeer veel vragen..
+4/-0

6 maanden geleden
Ik heb zelf wel eens een wedstrijdje gefloten. Mede gelet op die ervaringen neem ik scheidsrechters niet snel iets kwalijk. Je moet het maar zien en vervolgens snel en correct beoordelen. Echter de VAR? Kom op zeg... misschien moet onze Clay even langs het ziekenhuis om na gaan te gaan wat er mis is in zijn hoofd.
+5/-0

6 maanden geleden
VAR uit Cappelle aan den Ijssel, is dat toevallig niet vlakbij Rotterdam? ...
+5/-0

6 maanden geleden
Och KNVB toch what's new, zoiets als van we dronken nog een glas en deden nog een plas
etc etc.
Zolang er toch geen consequenties aan verbonden worden door jullie(KNVB) is en blijft het helaas oeverloos gelul.
+6/-0

6 maanden geleden
Een week later.. zijn die evaluaties altijd zo laat of zat het ze in Zeist ook niet lekker?
+1/-0

6 maanden geleden
Geweest, klaar, en door!!
+1/-5

6 maanden geleden
De KNVB is zelf hoogstverantwoordelijk voor de aanstelling,ook al neemt het een evaluatie acheraf.Dit moet je niet willen.Het is gewoon een schande voor het nederlandse voetbal in het algemeen.De willekeur van de VAR is nu ook geen discussie meer maar een aantoonbaar feit.Het restant van het bekertournooi is nu een aanfluiting en competitievervalsing,zijn glans verloren.Dat mag de KNVB bij de volgende evaluatie over functioneren als organisatie best meenemen.Op deze wijze maak je van dit tournooi een gedrocht zonder winnaars.
+3/-0

6 maanden geleden
Wat is het probleem van dit bericht? Mijn dochter van 9 had precies 3 seconden nodig om te zien dat het een penalty was namelijk.
+1/-0

6 maanden geleden
Sowieso had ik misschien wel het meeste moeite met het vervelende, pedante gedrag van higler. Niet de fout die hij maakte, maar dat arrogante gezwaaid met kaarten. Wat een misselijke vent.

Dat hij die fout maakt, maar die VAR. Ongekend, en helemaal met deze toelichting. Om te janken.

Wat ik niet eens ben met de meesten hier, dat woonplaats er toe doet voor welke wedstrijd je fluit. Of waar je VAR bent. Connectie met een familie lid of bewezen relatie met een club wel uiteraard.
+1/-0

6 maanden geleden
Dus zaak aanspannen dan maar. Overspelen vanaf minuut 68 met een strafschop voor PSV en rood voor Wieffer. Sowieso moeten de kaarten van Lang, Til en Schouten worden geseponeerd, fijn dat de knvb al aangeeft dat het hele kaarten beleid nergens op sloeg. En die klonk van een bar mooi te meer betrekken bij een wedstrijd van Feyenoord.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Die kaarten worden sowieso wel geseponeerd, want die tellen toch alleen voor de beker
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ja maar ik ga er vanuit dat we doorgaan als het wordt uitgespeeld natuurlijk...
+1/-0

 
6 maanden geleden
Is er serieus iemand dan die denkt dat dit nog overgespeeld gaat worden?

Ik geloof ook niet dat PSV het ook maar een seconde overweegt om een zaak aan te spannen. Kijk alleen al wat voor shit Schmidt over zich heen kreeg met zijn uitspraken over Nijhuis of zijn "give the cup to them today".

Die shit zal vele tientallen keren erger worden. De imagoschade zal veel zwaarder wegen dan die wellicht minieme kans dat je het voor elkaar krijgt dat de wedstrijd wordt overgespeeld of wordt hervat met een strafschop.
+2/-0

6 maanden geleden
En vervolgens gebeurt er helemaal niks; PSV lijdt hierdoor flink financieel verlies, maar geen enkele consequentie voor die koekenbakkers van de arbitrage. Die mogen hun partijdig gefluit gewoon voortzetten.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Onbegrijpelijk! Ik ben er niet voor om als PSV zijnde protest aan te tekenen. Het is helaas gedaan. Maar dit mag toch wel consequenties hebben voor de scheidsrechter en Var. En ze mogen ook weleens kijken naar het structurele bevoordelen van Feyenoord in de Kuip. Had ergens gelezen dat ze al X jaar geen penalty tegen hebben gekregen thuis, nou dit had er een moeten zijn!
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem benitez berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo gerets izecson klompje mauro oostenrijk oranje post psveldhoven ronaldopsv santos schouten sepp stewart strijdplan teze tillman veerman weghorst xavi