Transparent
Inloggen
Sluiten

Gehavend PSV in zwakke topper gelijk tegen Ajax

3 februari 2024 22:00
Foto: Pro Shots

Gehavend PSV in zwakke topper gelijk tegen Ajax; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond gelijkgespeeld in Amsterdam. Het duel tegen Ajax eindigde in 1-1. Luuk de Jong maakte het doelpunt voor PSV.PSV had vanaf het begin volop het balbezet, maar kwam maar moeilijk tot kansen. PSV ontsnapte al aan een tegentreffer na een schot van Bergwijn, maar na 19 minuten ging het alsnog fout. De ploeg stond verkeerd toen Ajax kon counteren. Brobbey kon nog worden afgestopt, maar Berghuis kreeg vervolgens alle ruimte om alsnog te scoren.

Aanvallend kreeg PSV weinig voor elkaar tegen Ajax dat zich massaal had teruggetrokken, terwijl de thuisploeg loerde op de tegenaanval.

Toch wist PSV na 34 minuten de gelijkmaker te scoren. Na een uitstekende aanval wist Luuk de Jong op subtiele wijze een voorzet van Ismael Saibari in het doel te werken.

In de tweede helft was het spel van beide kanten zeer zwak, waardoor er nauwelijks aanvallen waren te zien. Halverwege was De Jong plotseling dicht bij zijn tweede toen hij uit een hoekschop op de kruising kopte, terwijl hij ruim een minuut later net naast kopte.

Het duel leek opeens helemaal open te zijn, want een minuut later kreeg Brobbey plotseling een enorme kans. Hij schoot echter naast.

Ajax kreeg via Taylor ook een goede kans, terwijl invaller Patrick van Aanholt een schot van afstand met moeite gekeerd zag worden.

In de laatste minuut kreeg vervolgens André Ramalho een goede kopkans, maar raakte hij de bal niet goed. Een minuut later kwam Walter Benítez vervolgens in actie met een voortreffelijke redding toen Taylor ietwat gelukkig de bal mee kon nemen. Benítez kwam in blessuretijd vervolgens nogmaals in actie met een goede redding na een kopbal van Hato.

Het duel eindigde daardoor in een 1-1 gelijkspel.
Discussieer mee op de forums


Tags

jong benitez brobbey gehavend taylor topper aanholt afgestopt balbezet berghuis bergwijn counteren hato ismael kopkans kruising loerde ramalho saibari subtiele tegenaanval teruggetrokken walter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage