Gehavend PSV in zwakke topper gelijk tegen Ajax

3 februari 2024 22:00

Gehavend PSV in zwakke topper gelijk tegen Ajax; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond gelijkgespeeld in Amsterdam. Het duel tegen Ajax eindigde in 1-1. Luuk de Jong maakte het doelpunt voor PSV.

PSV had vanaf het begin volop het balbezet, maar kwam maar moeilijk tot kansen. PSV ontsnapte al aan een tegentreffer na een schot van Bergwijn, maar na 19 minuten ging het alsnog fout. De ploeg stond verkeerd toen Ajax kon counteren. Brobbey kon nog worden afgestopt, maar Berghuis kreeg vervolgens alle ruimte om alsnog te scoren.

Aanvallend kreeg PSV weinig voor elkaar tegen Ajax dat zich massaal had teruggetrokken, terwijl de thuisploeg loerde op de tegenaanval.

Toch wist PSV na 34 minuten de gelijkmaker te scoren. Na een uitstekende aanval wist Luuk de Jong op subtiele wijze een voorzet van Ismael Saibari in het doel te werken.

In de tweede helft was het spel van beide kanten zeer zwak, waardoor er nauwelijks aanvallen waren te zien. Halverwege was De Jong plotseling dicht bij zijn tweede toen hij uit een hoekschop op de kruising kopte, terwijl hij ruim een minuut later net naast kopte.

Het duel leek opeens helemaal open te zijn, want een minuut later kreeg Brobbey plotseling een enorme kans. Hij schoot echter naast.

Ajax kreeg via Taylor ook een goede kans, terwijl invaller Patrick van Aanholt een schot van afstand met moeite gekeerd zag worden.

In de laatste minuut kreeg vervolgens André Ramalho een goede kopkans, maar raakte hij de bal niet goed. Een minuut later kwam Walter Benítez vervolgens in actie met een voortreffelijke redding toen Taylor ietwat gelukkig de bal mee kon nemen. Benítez kwam in blessuretijd vervolgens nogmaals in actie met een goede redding na een kopbal van Hato.

Het duel eindigde daardoor in een 1-1 gelijkspel.