Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'In wedstrijden zoals dit moet je gewoon soms meer lopen'

4 februari 2024 00:00

Luuk de Jong kreeg in gesprek met ESPN de opmerking dat hij uiteindelijk meer dan elf kilometer had gelopen tijdens de wedstrijd. "Ik hoop natuurlijk minder te lopen in de wedstrijden zodat we dominant op de helft van de tegenstander spelen. Maar in wedstrijden zoals dit moet je gewoon soms meer lopen", aldus De Jong. "Als wij een wedstrijd domineren loop ik ook minder. Als je de bal hoog wint of je verliest de bal hoog en zet meteen druk, hoef je niet eerst terug. Dat is wat wij nastreven. Maar als je dan tegen een goede ploeg speelt zoals Ajax en zij er tussenuit kunnen voetballen, moet je soms terug naar je eigen helft en is het gewoon meer meters maken."

De aanvoerder wist met een van zijn eerste balcontacten direct te scoren. "Ik ben geen speler die de bal ergens op moet halen of ergens uit moet gaan zakken om aan de bal te komen. Ik ben gewoon klaar dat als die bal voor de goal komt, ik scherp probeer te zijn en dat was nu gelukkig zo", zo gaf hij aan. "Het was een goede aanval. Chucky gaf de bal mee aan Saibari. Hij twijfelde niet en gaf direct voor. Hij zag ook al dat ik mee was gelopen en voor mijn man was. Het was nog wel een heel lastige bal met een stuit, maar ik werk em denk ik wel goed af."

Over zijn kopbal op de lat baalde hij wel. "Dat soort ballen moet ik gewoon binnen koppen", zei hij daarover.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong baalde balcontacten chucky dominant domineren espn kilometer nastreven saibari stuit tussenuit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage