Transparent
Inloggen
Sluiten

Earnest Stewart: 'Het zou kunnen dat we het in de zomer nogmaals proberen'

5 februari 2024 00:12
Foto: Pro Shots

Earnest Stewart: "Het zou kunnen dat we het in de zomer nogmaals proberen"; image source: Pro Shots

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is zondagavond bij Studio Voetbal uitgebreid ingegaan op het afketsen van de transfer van Couhaib Driouech. "Na de blessure van Noa Lang hebben we direct geschakeld en contact opgenomen om te kijken om hem naar Eindhoven te halen. Dat is uiteindelijk niet gelukt", aldus Stewart.

Door meerdere zaken lukte het niet om het af te ronden. "Allereerst moest je tot een overeenkomst komen met de club. Dat is natuurlijk logisch omdat zij de economische rechten van de speler hebben. Daarnaast liep de tijd ook uit", zo gaf hij aan. "Als je een aankoop doet, wil je hem ook graag keuren. En het speelde nog mee dat Excelsior nog een vervanger wilde zoeken. Daarom werd rond acht uur, half negen de stekker eruit getrokken."

Een nieuwe poging komende zomer is niet uitgesloten. "Dat zou kunnen", zei hij daar kort op.

Stewart wilde ook een misverstand uit de wereld helpen dat Yorbe Vertessen al met toestemming van PSV naar Berlijn was vertrokken en PSV daarna overwoog om alsnog die transfer af te laten ketsen. "We hadden hem geen toestemming gegeven om naar Berlijn te gaan", legde hij uit. "We waren nog in gesprek met de club om een aantal formaliteiten af te ronden. Hij ging op zijn vrije dag om een wedstrijd te kijken en dat kun je niet tegenhouden."




Tags

stewart earnest berlijn afketsen couhaib driouech excelsior formaliteiten geschakeld ketsen keuren misverstand overwoog poging stekker tegenhouden vertessen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Vond dat hij het goed deed. Het enige wat ik opvallend vond, toen het ging over de clausule van Dest. Daar zijn bepaalde afspraken gemaakt, duidelijk werd mij wel dat de kans groot is dat Dest niet blijft. Althans, mijn afdronk. En dat "Eindhoven en PSV in zijn hart zit" (of woorden van gelijke strekking) doet daar niets aan af.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ben geen fan van het opleiden van spelers voor andere clubs, maar dit was gewoon een speler die er meteen stond vanaf de eerste minuut en een duidelijke meerwaarde was/is, dus ook al is de koopoptie niet waterdicht, het zal de enige manier geweest zijn om Dest überhaupt te kunnen krijgen
+4/-0

 
3 maanden geleden
Huren met koopoptie heeft inderdaad weinig zin als de speler er gewoon voor kan gaan liggen. Dat was tenminste wat ik uit Stewarts woorden begreep.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dan heeft het toch alleen weinig zin als de speler er daadwerkelijk voor gaat liggen? Niet al wanneer hij er alleen maar voor kan gaan liggen.

Je wilt vooral al een optie hebben met de club van wie hij gehuurd wordt zodat je in ieder geval een aanbod kan doen en je nooit meer hoeft te betalen dan afgesproken wanneer hij blijft.

Lijkt me wel ook handig om vantevoren al vast te leggen of minimaal een indicatie te hebben wat de wensen van Dest gaan zijn mocht je de optie lichten.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zo super is Dest nou eigenlijk ook niet als je naar zijn staats kijk, wel degelijk goed genoeg voor onze competitie als je hem voor 10/12 milj kan hebben met de prijskaartjes van het heden maar er lopen zekers wel rond met zijn kwaliteiten als je goed rondkijkt toch?
+1/-0

3 maanden geleden
Zou ook vreemd zijn als je een week geleden alles op alles zet om hem binnen te krijgen en dan een week later verklaard dat het van de zomer op zeker geen optie is. We gaan eens op hem letten de komende tijd.

Moet de uitzending nog terugzien, maar ben wel benieuwd naar het Vertessenverhaal.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage