PSV loopt na rust uit naar ruime zege in Volendam

11 februari 2024 18:40

PSV loopt na rust uit naar ruime zege in Volendam; image source: Pro Shots

PSV heeft in het Carnavalsweekend een grote zege weten te boeken. De uitwedstrijd tegen FC Volendam eindigde in een 1-5 zege. Met Isamel Saibari, Jerdy Schouten, Jordan Teze, Ricardo Pepi en Isaac Babadi kende de ploeg bovendien vijf verschillende doelpuntenmakers.

PSV begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Binnen de minuut kwam de ploeg al op achterstand nadat er meerdere keren slap werd verdedigd en uiteindelijk vanuit de kluts de openingstreffer werd binnen gewerkt. Een doelpunt die uiteindelijk als eigen goal van Jordan Teze de boeken inging.

In de minuten daarna kreeg PSV al enkele goede mogelijkheden om alweer op gelijke hoogte te komen. Pogingen van Sergiño Dest en Teze gingen net naast het doel, terwijl een schot van Ismael Saibari te zacht was, waardoor er eenvoudig redding kon worden gebracht.

Uiteindelijk volgde binnen een kwartier spelen toch de 1-1. Vanaf de rand van de zestien kon Saibari schieten en de doelman van Volendam had geen kans om het schot te kunnen keren.

Defensief stond het bij PSV echter nog niet goed en al snel kreeg Volendam opnieuw een grote kans. PSV ontsnapte nu echter omdat de bal op de paal ging.

Na een periode waarin beide teams nauwelijks tot fatsoenlijke aanvallen kwamen was Dest vlak voor rust opeens dicht bij de voorsprong, maar na een solo kon de doelman uiteindelijk zijn inzet nog keren. Ruim een minuut later leek Luuk de Jong een goede mogelijkheid te krijgen, maar hij schopte over de bal. In de resterende minuten van de eerste helft kregen ook Johan Bakayoko en Hirving Lozano schietkansen, maar zij schoten over het doel. Bij rust stond het daarom dan ook 1-1.

In de tweede helft kwam PSV wel al snel op voorsprong. Uit een hoekschop kopte Luuk de Jong de bal goed terug naar Jerdy Schouten en hij kreeg vervolgens alle ruimte om voor de voorsprong te zorgen. Een minuut later leek PSV ook al op weg naar de derde treffer toen de net ingevallen Isaac Babadi werd diepgestuurd. Hij controleerde de bal echter niet goed, zodat hij zelf niet meer kon schieten. Hij gaf de bal vervolgens aan Luuk de Jong, maar hij werd vanwege buitenspel afgevlagd.

PSV was na rust duidelijk de bovenliggende partij en het leek daarom wachten tot de derde treffer alsnog zou vallen. Na een uur spelen kreeg PSV weer een grote kans. Een schot van De Jong ging echter net naast het doel en Lozano kwam net te laat om die poging alsnog tussen de palen te kunnen werken.

De mogelijkheden voor PSV bleven maar oplopen waarbij vooral Babadi zich in balbezit steeds liet zien. De 1-3 kon niet langer uitblijven en die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Uit een geweldige bal van Saibari kopte Teze de bal binnen en leek het duel daarmee beslist.

Meteen bood dat voor Peter Bosz gelegenheid om te wisselen en bracht hij onder meer Ricardo Pepi binnen de lijnen. Al snel volgde de 1-4 toen de Amerikaan met zijn eerste balcontact hard de bal tegen de touwen schoot.

Volendam leek het helemaal kwijt te zijn en enkele seconden na de aftrap volgde opnieuw een goede kans voor PSV. De doelman wist echter met veel moeite een poging van Bakayoko te keren.

De thuisploeg kreeg toch plotseling een grote kans, maar met een uitstekende redding wist Walter Benítez een tweede tegentreffer te voorkomen. PSV kwam wel weer tot scoren. Een voorzet van de ingevallen Patrick van Aanholt kwam ietwat gelukkig voor de voeten van Babadi, maar daardoor wist hij een meer dan goede invalbeurt wel te bekronen met een doelpunt.

Zelfs na de vijfde treffer was de honger naar doelpunten niet gestild en bleven de mogelijkheden komen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor PSV met een 1-5 overwinning weer terug kon keren naar Eindhoven en met een goed gevoel de resterende Carnavalsdagen in kan gaan.