Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'Als je de tegenstander veel laat lopen, profiteer je daar vaak in de tweede helft van'

11 februari 2024 19:36

In gesprek met ESPN was Peter Bosz niet tevreden over het spel van de eerste helft. "Volendam deed het daar aardig en wij niet. We moesten in een heel kleine ruimte spelen, het was behoorlijk statisch. Daar heb je al een paar redenen", aldus Bosz. "Na die achterstand kregen we al snel een paar kansen en scoorden we redelijk snel. Maar als je de tegenstander veel laat lopen, profiteer je daar vaak in de tweede helft van. In de tweede helft waren we ook iets meer gewend aan dat kunstgras. Toen ging het een stuk makkelijker."

Na rust liep het bij PSV een stuk beter. "Het tempo was wat hoger en we kregen ook meer kansen. Maar het zat vooral in kleine dingen", zo gaf hij aan. "Ik heb aangegeven dat Bakayoko vooral veel in de bal speelde en niet genoeg diep ging. Zo waren er meer dingen die we in de tweede helft beter gedaan hebben."

De trainer vond dat Isaac Babadi een redelijke invalbeurt kende. "Hij hield het vooral simpel. Dat beviel me wel", zei hij daarover. "Dat hij goed kan voetballen, hoeft hij me niet meer te laten zien. Maar dat je op zo'n kunstgrasveld weet wanneer je simpel moet spelen. Maar hij moest er ook wel een paar maken en een paar afgeven. Dat balletje met buitenkant rechts was onnodig. Hij viel echt goed in, maar doet dan ook dit soort dingen en dat moet er wel uit."

Bosz was het niet eens met de opmerking dat PSV uiteindelijk een probleemloze wedstrijd kende. "Na zo'n eerste helft vind ik niet dat je het over probleemloos kan hebben", zei hij daarover. "Maar in de tweede helft hebben we dat wel uitstekend recht gezet."
Discussieer mee op de forums


Tags

bosz profiteer babadi bakayoko balletje beviel espn isaac kunstgrasveld probleemloze volendam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

abk abn bakayoko belgie berlin brobbey bundesliga cjer das duitsland gaal henderson hoffenheim izecson lozano petrovic potje psvrijnwoude rondgebreid rondje santos scheids skerla soubavaria tennis union var verslag voorgrond zieker