Probleemloze overwinning voor PSV tegen Heracles

16 februari 2024 21:53

Probleemloze overwinning voor PSV tegen Heracles; image source: Pro Shots

PSV heeft vrijdagavond weer gewonnen in de Eredivisie. Het thuisduel tegen Heracles Almelo eindigde in een 2-0 zege. Luuk de Jong en Olivier Boscagli zorgden voor de doelpunten.

Het duel in het Philips Stadion verliep in de eerste minuten nog zeer moeizaam, maar binnen een kwartier volgde al een belangrijk moment in de wedstrijd. Heracles-aanvaller Limbombe verspeelde de bal en probeerde met een tackle zijn fout goed te maken. Hij was echter te laat en raakte Luuk de Jong vol op zijn enkel, waardoor een rode kaart het gevolg was.

Enkele minuten later volgde bovendien ook de openingstreffer. Na een vrije trap van Joey Veerman schampte De Jong de bal en liet de doelman van Heracles daarmee volkomen kansloos.

Al snel was De Jong opnieuw gevaarlijk met het hoofd, maar dit keer kon de keeper van de Heraclieden de bal nog net over het doel tikken.

Gezien het krachtsverschil leek het publiek in het Philips Stadion zich op te kunnen maken voor een doelpuntrijke wedstrijd en daar waren de kansen ook zeker naar. Echter mede door voortreffelijk keeperswerk van Heracles-doelman Brouwer stond het bij rust slechts 1-0.

Ondanks dat het tempo aan de lage kant was, volgde ook in de tweede helft kans op kans voor de ploeg van Peter Bosz. Uiteindelijk was het Olivier Boscagli die na een goede een-twee met Malik Tillman voor de 2-0 zorgde en daarmee het duel voortijdig besliste. Enkele minuten daarvoor had Ricardo Pepi ook al gescoord, maar vanwege buitenspel telde die treffer niet

PSV bleef de kansen krijgen, maar een kwartier voor tijd ontsnapte het plotseling aan een tegentreffer toen invaller Engels namens Heracles op de paal schoot. Ook PSV raakte het houtwerk via een kopbal van De Jong. Uiteindelijk zou PSV tot 39 schoten komen, waarvan 14 tussen de palen. Gescoord werd er echter niet meer, maar met een zege op zak kan de ploeg zich nu richten op het Champions League duel van dinsdag tegen Borussia Dortmund.