Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Het ontbrak er de hele wedstrijd aan dat we die kansen afmaakten'

16 februari 2024 23:11

Luuk de Jong kreeg in gesprek met ESPN de opmerking dat het voor PSV een ideaal scenario was dat Heracles een rode kaart kreeg. "Natuurlijk was het voor ons fijn dat er een snelle rode kaart kwam, maar nog steeds moet je die energie erin blijven stoppen. Soms zie je ook teams die dan denken dat doen we wel effe en dan lukt het niet", aldus De Jong. "Het is lekker dat je dan snel die 1-0 maakt, maar nog voor rust had je de 3-0 of 4-0 moeten maken. We hadden kansen genoeg, maar het ontbrak er de hele wedstrijd aan dat we die kansen afmaakten."

Gevraagd werd aan de aanvoerder of hij de rode kaart wel terecht vond. "Het enige wat ik weet is dat ik de bal wegspeelde en hij op me in kwam glijden. Dat deed behoorlijk pijn", zo gaf hij aan. "Als je probeert te herstellen, moet je wel oppassen met zo'n tackle. Over geel of rood kun je altijd discussiëren, maar als je zelf iets probeert te herstellen, ga je al een gevaarlijke situatie in en dat beoordeelt de scheidsrechter dan als een rode kaart."

Bij Heracles was er weinig begrip voor de rode kaart. "Je weet dat als je zo'n sliding inzet je iemand ook zo kan raken. Dan moet je het ook accepteren dat de scheidsrechter daar rood voor geeft", zei hij daarover. "En dat deed de scheidsrechter ook goed dat hij ons bleef beschermen. Ook dat is voetbal."

Zelf opende hij met zijn hoofd weer de score. "Ik hou van deze ballen. Ik weet waar Joey ze ongeveer gaat neerleggen en probeer dan vanuit buitenspelpositie weer terug te stappen in de lijn van de tegenstander zodat ik geen buitenspel meer sta. Ik schamp hem dan heel licht en voor de keeper is het dan bijna onmogelijk om te reageren. Ook een perfecte bal van Joey natuurlijk", reageerde hij daarop.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong afmaakten heracles joey buitenspelpositie discussieren espn gevaarlijke schamp sliding wegspeelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage