Transparent
Inloggen
Sluiten

Sergiño Dest: 'Ik kreeg opeens zo'n goed gevoel toen PSV zich meldde'

18 februari 2024 10:24 - ELF Voetbal
Foto: Pro Shots

Sergiño Dest: "Ik kreeg opeens zo"n goed gevoel toen PSV zich meldde"; image source: Pro Shots

In gesprek met ELF Voetbal heeft Sergiño Dest aangegeven blij te zijn dat hij nu bij PSV speelt. "Afgelopen zomer had ik niet de intentie om terug naar Nederland te gaan. Maar toen PSV zich meldde, kreeg ik opeens zo’n goed gevoel bij de club. Een stap die ik nodig had in mijn carrière", aldus Dest. "Dat blijkt nu inderdaad. Ik speel veel, laat mijn niveau zien, zodat ik op termijn weer een nieuwe stap kan maken."

Dest is daarbij ook lovend over Peter Bosz als trainer. "Een trainer die de spelers vrijheid geeft. Iemand onder wie je creatief mag zijn", zo geeft hij aan. "Beter dan een trainer onder wie je precies moet uitvoeren wat hij zegt. Die je als een robot ziet. Iemand die je wisselt of op de bank houdt, omdat je niet doet wat hij zegt."

De verdediger hoopt dit seizoen voor het eerst landskampioen te worden met een eerste elftal. "Al was ik in 2020 eigenlijk ook kampioen. We stonden bovenaan toen de competitie vanwege de coronacrisis werd stilgelegd", zegt hij daarover. "Ik vond het vreemd om zo mijn periode bij Ajax te moeten afsluiten. In bijna ieder land werd de competitie uitgespeeld. In Nederland niet. Ik vraag me nog steeds af waarom. Officieel ontbreekt een kampioenschap op mijn erelijst. Dan dit jaar maar."

Meer op ELF Voetbal




Tags

dest nederland bosz coronacrisis creatief erelijst robot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Ook hier denk ik weer tussen de regels door te lezen dat hij vertrekt van de zomer.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik denk dat Sergiño heel blij moet zijn dat de competitie in 2020 niet uitgespeeld is. Want dan had hij nu niet meer kunnen zeggen dat hij eigenlijk al kampioen is geworden. Alles wees er toen op dat AZ met de schaal aan de haal ging. En daarom was het extra zuur voor hun dat juist hun concurrent het ticket voor rechtstreekse plaatsing in de CL kreeg.

On topic: heel fijn dat hij zo'n hoog niveau haalt. Laten we eerlijk zijn, afgelopen zomer hadden toch veel supporters hun twijfels toen hij werd binnen gehaald. En nu hebben we gewoon een solide linksback, die ook in de CL meekan. Ik hoop dat hij nog een jaar bij PSV blijft, maar het zou me niks verbazen als hij in de zomer weer vertrekt.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage