Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ik zie zeker ook kansen als we daarheen moeten'

21 februari 2024 00:27

In gesprek met RTL 7 vond Luuk de Jong de uitslag wel terecht. "Al denk ik dat wij wel beter waren aan de bal. Zij waren toch vooral aan het wachten op omschakelmomentjes en daar loeren ze ook op", aldus De Jong. "In de beginfase van de wedstrijd hadden we wel één of twee goaltjes kunnen maken als we iets scherper zijn. Dat is gewoon zonde, zeker op dit podium. Nu kwam je achter omdat die bal er een beetje ongelukkig in gaat."

De Jong ging verder: "Dan moet je de rug rechten en doorgaan. Dat hebben we in de tweede helft goed gedaan. Heel veel momente waarbij de eindpass net niet goed is voor de goal of we net niet iemand kunnen bereiken. We kwamen er een paar keer heel goed doorheen en zonde dat we daar niet meer hebben uitgehaald, want dat zat er zeker in."

Uiteindelijk maakte hij vanaf de strafschopstip de gelijkmaker. "Ik ben heel blij dat we die penalty kregen. Ik heb het nog niet terug gezien, maar volgens mij was het wel discutabel", zo gaf hij aan. "Maar dat is de keuze van de scheidsrechter. Dan wordt het 1-1 en daar kan je zeker wel mee leven. Ik zie zeker ook kansen als we daarheen moeten."

De aanvoerder heeft alle vertrouwen dat PSV in Dortmund gaat winnen. "Ook vandaag hebben we goed voetbal laten zien en dat kunnen we daar ook doen", zei hij daarover. "We moeten alleen in de eindfase iets scherper zijn en dan zie ik zeker kansen. Maar we moeten ook zeker oppassen, want uit die omschakelmomenten zijn ze heel gevaarlijk."
Discussieer mee op de forums


Tags

jong scherper beginfase discutabel dortmund eindpass goaltjes loeren momente omschakelmomenten omschakelmomentjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage