PSV overklast PEC Zwolle tijdens voetbalshow

24 februari 2024 21:52

PSV overklast PEC Zwolle tijdens voetbalshow; image source: Pro Shots

Met veel machtsvertoon heeft PSV in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. Het uitduel tegen PEC Zwolle eindigde in een overtuigende 1-7 overwinning. Met drie doelpunten was Luuk de Jong letterlijk en figuurlijk de grote man binnen de ploeg van Peter Bosz, terwijl Johan Bakayoko tot twee doelpunten kwam en Ricardo Pepi ook scoorde. PEC Zwolle werkte de bal bovendien in eigen doel.

PSV was vanaf het begin direct de duidelijk bovenliggende partij en ging veelvuldig op zoek naar het doel van PEC Zwolle. Ook de thuisploeg koos ervoor om zich massaal terug te trekken, maar desondanks wist PSV tot een flink aantal mogelijkheden te komen.

De eerste grote kans was bovendien direct raak. Na een werkelijk schitterende aanval kon Isaac Babadi uit een pass van Jordan Teze scoren. Teze bleek echter nipt buitenspel te staan, waardoor de VAR ingreep en het doelpunt werd afgekeurd.

Voor Zwolle bleek het echter uitstel van executie, want enkele minuten later was het alsnog raak. Uit een voorzet van Sergiño Dest zorgde Johan Bakayoko met een heel knappe kopbal voor de volkomen terechte openingstreffer.

Het duurde vervolgens niet lang tot de tweede bal in het net lag. Uit een hoekschop was het dit keer Luuk de Jong die met een knappe kopbal scoorde en daarmee de 0-2 maakte.

Ook in de minuten daarna bleven de kansen en mogelijkheden van PSV komen en had PEC nauwelijks aanvallend iets in te brengen. Toch kwam het vlak voor rust volledig uit het niets tot scoren. Walter Benítez verkeek zich volledig op een schot en de aansluitingstreffer was een feit.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid nog voor de thuisploeg nadat Babadi slordig de bal verspeelde. Het was echter PSV dat al snel wist te scoren. Ook bij Zwolle ging het achterin mis en daardoor kon Olivier Boscagli de bal geven aan de volledig vrijstaande De Jong, die eenvoudig de 1-3 in een leeg doel kon tikken.

Na een uur spelen volgde vervolgens de definitieve beslissing. PSV sloeg genadeloos toe toen na een pass van De Jong Bakayoko de bal snoeihard in de kruising knalde.

Twintig minuten voor tijd wisselde Peter Bosz voor het eerst en bracht hij Mauro Júnior en Malik Tillman binnen de lijnen. Een minuut later was het vervolgens pnieuw raak. Hirving Lozano was door de wissels naar rechterkant verhuisd en uit zijn voorzet maakte De Jong zijn derde doelpunt van de avond.

Bosz gunde de aanvoerder direct een publiekswissel en bracht Ricardo Pepi binnen de lijnen. De Amerikaan stond nog geen minuut binnen de lijnen of hij leek de bal al voor het intikken te krijgen na een nieuwe pass van Lozano. Vlak voordat Pepi echter kon schieten, was het verdediger Kersten die de bal in eigen doel werkte.

De honger naar doelpunten was hiermee zeker nog niet gestild, want de kansen voor PSV bleven maar komen. Met veel moeite kon de doelman een schot van Babadi nog uit het doel tikken. Ook Lozano kreeg een goede mogelijkheid, maar raakte de bal volledig verkeerd en schoot hard naast het doel.

Een kleine tien minuten voor tijd kwamen ook Armando Obispo en Tygo Land nog binnen de lijnen. Voor Land was het zijn tweede invalbeurt van dit seizoen nadat hij in de eerste wedstrijd van dit seizoen ook al mocht invallen. Hij maakte toen zijn debuut in het betaald voetbal omdat hij op dat moment ook nog geen wedstrijd voor Jong PSV had gespeeld.

In de slotfase kreeg Pepi alsnog zijn doelpunt. PSV kwam opnieuw met een goede aanval en voorzet van Teze werd door Tillman verlengd met zijn hak, waardoor Pepi de bal in het doel kon tikken. De Amerikaan was vervolgens ook nog dicht bij zijn tweede van de avond toen hij na een vrije trap werd vrijgelaten, maar zijn inzet ging op de paal.

PSV sloot de avond af met een zeer overtuigende 1-7 overwinning en is daardoor ook na 23 speelrondes nog altijd zonder nederlaag.