PSV overtuigt niet, maar wint ook in Deventer

8 maart 2024 21:59

PSV overtuigt niet, maar wint ook in Deventer; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. De uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles eindigde in een 0-1 overwinning. Sergiño Dest maakte uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor tijd werd Armando Obispo met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

In een zeer sfeervolle Adelaarshorst leek de thuisploeg PSV meteen vol onder druk te willen zetten. De ploeg van Peter Bosz kon daar echter uitstekend onderuit voetballen en had via Malik Tillman en Luuk de Jong in de eerste minuten al twee goede mogelijkheden.

Dat PSV gezien het spelbeeld al vroeg op voorsprong zou komen was dan ook geen verrassing. Na tien minuten spelen was het Sergiño Dest die naar binnen trok en uiteindelijk op knappe wijze de bal in de verre hoek.

In de openingsfase was het krachtsverschil tussen beide ploegen enorm. Binnen het eerste kwartier had PSV al zes keer tussen de palen geschoten, terwijl Go Ahead nog geen enkele aanval had verricht. De thuisploeg kreeg halverwege de eerste helft plotseling wel een grote kans toen de verdediging van PSV zich leek te verrassen bij een snelle inworp. Walter Benítez lette echter wel goed op en kon daardoor redding brengen.

Ook in de minuten daarna was PSV duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft. Omdat de grootste storm was gaan liggen volgden er niet veel kansen meer, maar dat PSV met een voorsprong de rust in ging was volkomen terecht. Gezien de vele kansen zou een voorsprong met drie of vier treffers ook verre van geflatteerd zijn geweest.

PSV begon vervolgens een stuk slapper aan de tweede helft, waardoor Go Ahead er meerdere keren gevaarlijk uit kon komen. Desondanks was het wel Lozano die na rust als eerste op doel schoot. Zijn poging kon echter opnieuw door de doelman worden gekeerd. De Jong kreeg vervolgens een goede mogelijkheid via de rebound, maar zijn inzet kon worden geblokt door een van de verdedigers.

Langere tijd gebeurde er vervolgens niets qua aanvallen. Halverwege de tweede helft kreeg Go Ahead opeens een enorme kans toen Obispo zich liet aftroeven door de net ingevallen Baeten. Wederom was het echter Benítez die goed redding wist te brengen.

PSV had echter ook gewisseld en had onder meer Isaac Babadi binnen de lijnen gebracht. Na een geweldige actie van de middenvelder werd De Jong vrij voor de keeper gehad, maar omdat de aanvoerder de bal niet onder controle kreeg, kon hij uiteindelijk niet schieten. Een minuut later kon Dest dat wel, maar hij zag opnieuw de doelman redding brengen.

In de slotfase werd het plotseling hectisch. Eerst was het Dest die via de doelman op de paal schoot, waarna de net ingevallen Ricardo Pepi gehaast over schoot. Vervolgens kreeg Armando Obispo een tweede gele kaart terwijl de overtreding op hem werd gemaakt. PSV eindigde het duel daardoor met tien man.

Diep in blessuretijd kreeg Go Ahead plotseling een enorme kans, maar was het uiteindelijk Mauro Júnior die de bal van de lijn haalde. In de counter leek Johan Bakayoko de bal voor het inschieten te hebben, maar hij schoot op de paal. Het duel was daarna klaar waardoor PSV het duel toch winnend afsloot en weer een wedstrijd dichterbij de landstitel is gekomen.