PSV uitgeschakeld in Europa na nederlaag in Dortmund

13 maart 2024 23:06

PSV uitgeschakeld in Europa na nederlaag in Dortmund; image source: Pro Shots

Voor PSV zit het Europese seizoen erop. Na een 2-0 nederlaag op bezoek bij Borussia Dortmund is de ploeg uitgeschakeld in de Champions League.

PSV begon uitermate slap aan de wedstrijd. Na een minuut spelen kreeg Dortmund al een grote kans, maar wist Walter Benítez nog redding te brengen. Twee minuten later kwam alsnog de tegentreffer toen slap verdedigen genadeloos werd afgestraft.

In de openingsfase had PSV weinig in te brengen en werd Dortmund meerdere keren gevaarlijk. Na ongeveer 20 minuten ging de storm van de thuisploeg liggen en kreeg PSV meer controle. Omdat meerdere spelers echter totaal niet in de wedstrijd zaten, kwam het echter totaal niet tot kansen. Vlak voor rust werd Dortmund wel weer een paar keer gevaarlijk, maar mede door goed keeperswerk van Benitez volgden er geen tegentreffers meer.

In de rust greep Peter Bosz in en bracht hij Hirving Lozano binnen de lijnen. Guus Til werd gewisseld en Malik Tillman ging op het middenveld spelen. Die wissel bracht direct effect, want PSV was na rust duidelijk de bovenliggende ploeg en kwam er meerdere keren gevaarlijk uit. Lozano was met een schot op de buitenkant van de paal al snel dicht bij de gelijkmaker.

PSV probeerde de druk steeds verder op te voeren, maar leek een kwartier voor tijd volledig uit het niets de tweede tegentreffer te krijgen. De verdediging liet zich verrassen bij een vrije trap. De VAR keurde het doelpunt echter af vanwege buitenspel.

De ploeg kon daardoor hoop blijven houden op de gelijkmaker. Diep in blessuretijd kreeg Luuk de Jong een gigantische kans, maar hij schoot de bal over het doel.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Isaac Babadi gleed weg toen hij als laatste man probeerde de bal nog een keer naar voren te schieten. Invaller Reus strafte dat genadeloos af, waarna direct werd afgefloten en PSV was uitgeschakeld.