Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ik raakte die bal ongelofelijk verkeerd'

14 maart 2024 00:29

In gesprek met Ziggo Sport baalde Luuk de Jong vooral van de kans die hij in blessuretijd miste. "Eigenlijk alles ging goed in die aanval tot en met die een-twee met Teze. Ik hing alleen net iets teveel achterover toen ik schoot en ging die bal over", aldus De Jong. "Ik raakte hem gewoon ongelofelijk verkeerd. Dat is enorm balen."

Volgens de aanvoerder had PSV toen al veel gegeven. "Je kent ons hoe wij spelen. Wij leggen heel veel energie in ons spel. In de eerste helft kwamen we niet goed tot druk zetten, maar dat kostte wel heel veel energie", zo gaf hij aan. "Dat is zonde. Je wil dat je met het druk zetten jezelf beloont. Dat je de bal terugkrijgt en weer aan het voetballen komt. Dat gebeurde in de eerste dertig minuten niet."

De Jong ging verder: "Daarna hadden we het beter voor elkaar. We gingen meer een op een spelen, maar wel met de juiste rugdekking als zij de bal voorlangs speelden. Dat deden we in de tweede helft ook, waardoor zij steeds meer de lange bal gingen spelen. Toen kwamen wij meer aan voetballen toe. Als we dat nou vanaf het begin hadden gedaan of het in ieder geval beter hadden neergezet, had het minder energie gekost en had je op bepaalde momenten misschien wel die energie gehad."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong achterover baalde beloont rugdekking terugkrijgt teze voorlangs ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage