Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: 'We hebben wel kansen gehad, maar we waren niet effectief genoeg'

14 maart 2024 00:55

In gesprek met Ziggo Sport kreeg Peter Bosz de vraag waar het bij PSV mis was gegaan. "Dat was vooral aan het begin van de wedstrijd. We kregen de druk er niet op en liepen achter de feiten aan", aldus Bosz "Ook in balbezit waren we onrustig. Toen hebben we maar de drastische maatregel genomen om overal een op een te spelen en toen kregen we de grip terug. Vanaf dan zijn we het spel ook gaan domineren."

Bosz ging verder: "Ik vind dat wij een heel goede tweede helft hebben gespeeld. Als je ze zo in Dortmund onder druk kan zetten en ook in balbezit zo goed speelt... Dat was alleen tot die laatste eindpass. We zijn heel vaak bij hun in de zestien geweest, maar we hebben te weinig kansen uitgespeeld. We hebben wel kansen gehad, maar we waren niet effectief genoeg."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat PSV te slap aan de wedstrijd begon. "Zo ziet het er wel uit als je overal te laat komt. Als je in de achtste finale van de Champions League speelt, gaan ze echt wel met de juiste intenties naar buiten. Ik heb ze alleen schijnbaar niet goed weggezet, waardoor ze in die duels konden komen en daarom hebben we dus die drastische maatregel genomen om overal een op een te spelen. Toen zag je ook het grote verschil. Dortmund zag er heel goed uit op de momenten dat we de druk er niet opkregen. Vanaf het moment dat we dat wel kregen, hebben zij alleen maar ballen weggeschoten en hebben ze heel veel balverlies geleden."

Gevraagd werd aan Bosz hoe hij terugkijkt op het Europese seizoen van PSV. "Dat is altijd moeilijk zo vlak na een wedstrijd, maar als ik dat toch probeer te doen wil toch zeker wel trots zijn", zei hij daarover. "We hebben veel geleerd, vandaag ook weer als je ziet hoe wij begonnen en hoe we geëindigd zijn. We hebben grote stappen daarin gezet en als je dan zo dicht bij het bereiken van de kwartfinale bent geweest past ook trotsheid. Maar het was dus niet goed genoeg."




Tags

bosz effectief dortmund drastische balverlies domineren eindpass opkregen slap terugkijkt trotsheid weggeschoten weggezet ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage