Ricardo Pepi schiet PSV in blessuretijd voorbij Twente

17 maart 2024 22:02

Ricardo Pepi schiet PSV in blessuretijd voorbij Twente; image source: Pro Shots

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw een mokerslag uitgedeeld. De topper tegen FC Twente in het Philips Stadion eindigde in een 1-0 overwinning. Diep in blessuretijd maakte Ricardo Pepi het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een schitterend eerbetoon ter nagedachtenis van de eerder deze maand overleden Kees Rijvers leek PSV uit de startblokken te vliegen. Na enkele minuten was de ploeg al dicht bij de openingstreffer maar Luuk de Jong schoot op de paal en de rebound werd ook gemist.

Enkele minuten later kon ook FC Twente er gevaarlijk tussenuit komen. Olivier Boscagli was net te laat, maar omdat de passing van de Tukkers te slap was kon PSV toch vrij eenvoudig wegwerken.

Wat volgde was een helft waarin PSV heel slordig was en FC Twente vanaf de eerste minuut vooral de boel aan het ontregelen was. Wel kreeg PSV via Guus Til en De Jong nog twee goede kopkansen, maar die wisten ze niet te benutten.

PSV begon vervolgens ook zeer slordig aan de tweede helft. Na enkele minuten leek FC Twente vanuit een hoekschop zelfs op voorsprong te komen, maar omdat Walter Benítez werd gehinderd werd die treffer afgekeurd.

Langzamerhand kreeg PSV steeds meer de grip over de wedstrijd. Jerdy Schouten kreeg een enorme kans, maar hij zag oud-PSVer Lars Unnerstall uitstekend redding brengen. De Duitser solliciteerde vervolgens een kwartier voor tijd naar de redding van het seizoen toen hij op fantastische wijze een kopbal van De Jong over het doel tikte.

Vlak voor tijd leek PSV toch de beloning te krijgen voor het vele druk zetten toen De Jong uit een vrije trap van Joey Veerman binnen kopte. De aanvoerder stond echter nipt buitenspel, dus ook deze treffer werd terecht afgekeurd.

Er kwamen vervolgens nog zes minuten blessuretijd en dat leidde tot een knotsgekke fase. PSV ging vol voor de overwinning, waardoor Twente er in de counter opeens vandoor ging en Benítez met een geweldige redding voorkwam dat er werd verloren.

Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. De Jong won een duel van een van de verdedigers van Twente. Hirving Lozano leek de bal voor het inschieten te hebben, maar maaide over de bal. Malik Tillman kon de bal opnieuw inbrengen en uiteindelijk was het Ricardo Pepi die de bal binnen schoot en het Philips Stadion liet ontploffen van vreugde.

Vrijwel direct nadat Twente aftrapte floot scheidsrechter Kooij af en barstte het feest weer los.