Transparent
Inloggen
Sluiten

Arne Slot: 'PSV imiteert de kampioen van vorig jaar'

26 maart 2024 18:07 - Rondo
Foto: Pro Shots

Arne Slot: "PSV imiteert de kampioen van vorig jaar"; image source: Pro Shots

Dat de aanstaande landstitel van PSV niet overal goed lijkt te vallen werd ook maandagavond duidelijk toen Feyenoord-trainer Arne Slot te gast was bij Rondo op Ziggo Sport. "Wij werden vorig jaar kampioen en PSV heeft nu een trainer aangetrokken die een zelfde manier van spelen voorstaat zoals Feyenoord deed. Zij hebben de kampioen van vorig jaar geïmiteerd", aldus Slot.

Volgens de trainer van de huidige nummer twee heeft het allemaal met financiën te maken. "Als wij nu weer PSV willen imiteren zullen wij ook spelers van Barcelona en Napoli en een A-international als Schouten moeten aantrekken", zo gaf hij aan.

Slot voegde daar aan toe dat het volgens hem een bewuste keuze is geweest van PSV om Feyenoord te imiteren. "PSV heeft onder Van Nistelrooij ook een geweldige serie neergezet, maar speelde het meer terug en behoudender", zei hij daarover. "Nu is er een trainer aangesteld die bekend staat dat hij de tegenstander hoog op het veld onder druk wil zetten, zoals wij ook deden vorig jaar."
Tags

slot arne feyenoord barcelona landstitel napoli nistelrooij rondo schouten voegde voorstaat ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Op zich zegt hij niets vreemds. We hanteren inderdaad zo’n beetje dezelfde speelstijl. Prima toch? Alleen hebben wij nu wat betere spelers. 😇
+3/-0

4 weken geleden
Kan Slot is nooit op rare teksten betrappen, niks mis met zijn conclusie. Jammer voor hem maar voorlopig zal inderdaad niemand ons (kunnen) imiteren
+3/-0

4 weken geleden
Nog niet zo lang geleden riep onze trainer(Roger Schmidt)ongeveer hetzelfde.
Ja kwaliteit is leidend en ja dat kost geld maar betaalt zich ook weer terug.

MONEY RULES.
+1/-0

4 weken geleden
Ik wordt doodmoe van deze man en die hele Rotterdomse kliek. Ik woon zelf in de Rijnmondregio en iedereen misgunt mij hier ons zwaar terechte kampioenschap. Die mensen hier zijn inmiddels net zo arrogant geworden als ze al jaren zijn in de hoofdstad. Hopelijk vertrekt deze kwibus snel naar het buitenland. We imiteren ze, tjongejonge. Alleen met meer doelpunten en meer punten. Hou toch op man, jaloerse pipo.
+12/-0

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Niet alleen daar.
Ik woon vlakbij en werk in de hoofdstad, die misgunnen het ons net zo hard.
Krijg daar zelfs naar mijn hoofd dat ze liever de titel bij die havenboys zien dan bij ons.
Kan niet wachten tot het zover is, de gehele dag het PSV cluplied keihard afspelen, de powerbanks liggen al klaar ;-)
Gaat leuk worden op kantoor
En wat betreft Slotje, als die het zo goed weet, waarom voetbald hij dan niet zo meer en staat hij niet bovenaan?
+4/-0

 
4 weken geleden
Op zich is dat wel logisch. Wij hebben Ajax zoveel pijn gedaan deze eeuw. Dat kun je van Feyenoord niet zeggen :D
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
En vorig jaar deden ze bij Feyenoord het spel van Schmidt na en onder van Bommel werd ook op vergelijkbare wijze gespeeld...

Alle 4 hebben veel overeenkomsten en vullen wat details anders in. Het is wel vrij idioot om nu ineens te doen alsof Feyenoord op een hele speciale manier speelde en PSV dat na is gaan doen. Het is allemaal voetbal, zou pas echt raar zijn als alles overal totaal verschillend zou zijn.

Maar inderdaad, van Nistelrooij speelde wel anders.
+4/-0

4 weken geleden
Ik wist niet dat Slot een speelstijl heeft uitgevonden. Heeft die PSV ook aangeklaagd voor plagiaat? 🤣
+4/-0

4 weken geleden
Niet zo veel moeite met zijn verhaal eerlijk gezegd. Ik vind hem eigenlijk het hele seizoen, terecht, complimenteus over ons.

Wel vind ik ook dat de rotterdammers wat meer bescheid past. Niet zo lang geleden hing er bij ons een spandoek met 3x kampioen in 30 jaar. Dus laten we niet doen of zij ineens toonaangevend zijn.

Nee, de titel komt dit jaar weer waar hij thuishoort. In Eindhoven dus.
+3/-0

4 weken geleden
De enige reden dat Feyenoord kampioen werd is omdat wijzelf, treurig genoeg, van Emmen, Groningen en Cambuur verloren...de 3 degradanten. Feyenoord won geen topper en pakte telkens de winst in blessure tijd..
Terrechg kampioen, maar absoluut geen imitatie
+8/-0

 
4 weken geleden
Idd ja. Terechte kampioen, maar wél omdat wijzelf het, spijtig genoeg, bij de 3 degradanten hebben laten afweten.
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Mocht PSV kampioen worden dan is er vanuit Rotterdam en Amsterdam altijd wel commentaar te verwachten.Dat zal nooit veranderen.En de Bosz teams hebben altijd zo gespeeld dus wie imiteert wie.Bij die Amsterdamse club moeten de supporters helemaal niets van PSV hebben en mag iedereen kampioen worden als het maar niet Ons PSV is.We zijn tenslotte die boertjes uit Eindhoven.Dat maakt ieder kampioenschap van PSV alleen nog maar zoeter.
+2/-0

 
4 weken geleden
Context is niet onbelangrijk. Slot zegt zelf meteen na deze uitspraak dat Bosz inderdaad altijd zo voetbalt, en dat hij dus niet bedoelt dat Bosz hem kopieert.
Hij bedoelt dat PSV door het aantrekken van Bosz een zelfde soort speelstijl wilde hanteren als Feyenoord vorig seizoen had, en dat ze dat mer succes hebben gedaan. Hij is eerder kritisch op Feyenoord, omdat hij graag ook spelers aan had getrokken van het kaliber dat PSV afgelopen zomer naar Eindhoven haalde.
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik denk wel degelijk dat Slot hier de plank misslaat en zichzelf overschat.
PSV heeft niet gedacht: we moeten eenzelfde soort trainer halen. Ze hebben vooral naar zichzelf gekeken. Feyenoord zal bij het aantrekken van Slot niet gedacht hebben: we moeten eenzelfde soort trainer hebben als Schmidt bij PSV.

En over het aantrekken van spelers: de spelers staan bijna bij alle top-3 clubs wel op de radar. PSV meldde zich als eerste bij Gimenez, maar daar hoor je toch ook niet steeds over? Ze wilden Timber destijds ook hebben maar die koos eveneens voor Feyenoord. Het enige verschil is dat je de trainers in Eindhoven niet de hele tijd daarover hoort.
+1/-0

4 weken geleden
Ik ben er geen voorstander van om een klein stukje van een interview te nemen, zonder de grote context er omheen, want ik vind Slot meestal zinnige dingen zeggen en ook positief over het spel PSV.
PSV heeft Schmidt gehad die PSV ver naar voren heeft gezet, daarna Van Nistelrooij, en nu Bosz die eigenlijk verder is gegaan met waar Schmidt mee bezig was. Bij Bosz valt alles nu op zijn plek. Dat is iets anders dan Feyenoord imiteren.
+4/-0

4 weken geleden
Pure afgunst , t feest zal er niet minder om worden
+2/-1

4 weken geleden
Interessant. Aanvallend voetbal met hoog druk zetten etc. is dus in 2022/2023 in Rotterdam uitgevonden. Ik vind Slot een prima vent en heel goede trainer, dit komt wel wat zuur over. Het zal wel de context zijn waarin de uitspraak is gedaan.

Die 'geweldige serie' van Van Nistelrooij blijft ook nogal hardnekkig teruggekomen. Feitelijk juist maar ook daar is de context relevant. Zaaddodend voetbal, keer op keer billenknijpen en primair parasiteren op de exceptionele kwaliteit van Simons.
+5/-0

 
4 weken geleden
Het spelsysteem van Van Nistelrooij heb ik nog steeds niet begrepen. Gelukkig heeft Bosz er met een paar weken trainen al een heel ander team van kunnen maken.
+1/-0

Paulinho01 (geschorst)
4 weken geleden
Arne Slot heeft wat aan zijn ogen. Feyenoord scoorde amper vorig seizoen. Won veel door scheidsrechterlijke dwalingen. PSV is een geheel andere dimensie. PSV zal de leidende positie nu overnemen en het nieuwe Bayern Munchen van NL zijn. Goed beleid als stelregel!
+1/-1

 
4 weken geleden
Vorig jaar op een haar na de 2e plek bereikt en nu officieel nog geen kampioen. Bovendien uitgeschakeld in de kwartfinale van de beker. Enigzins misplaatst deze arrogantie, als je het mij vraagt.
+1/-2

 
4 weken geleden
Wij hebben dit seizoen de kwartfinale beker niet gehaald. Maar wat de uitschakeling betreft, vraag niet hoe!

Verder wel met je eens. Geen reden om arrogant te doen, na aantal jaar geen landstitel.
+2/-0

4 weken geleden
Is er geen verkeerd woord in de headline opgenomen en moet imiteert ‘irriteert’ zijn? Ieder mini sprankje hoop wordt ieder weekend door PSV aan gort gevoetbald. En maar iedere keer weer dat foute lachje van Slot….. wel een geweldige veldtrainer volgens mij.
+1/-0

4 weken geleden
Slot verkondigt over het algemeen geen onzin, maar toch is er iets in de manier waarop hij dingen zegt dat (in ieder geval bij mij) voor irritatie zorgt. Altijd dat verongelijkte toontje, altijd de suggestie wekkend dat zijn team onrecht aangedaan is en dat PSV ten onrechte zo ver voor staat. Jammer dat een verder uitstekende trainer en volgens mij ook wel prima kerel dat soort teksten kennelijk nodig heeft.
+1/-0

4 weken geleden
Zij werden vorig jaar kampioen omdat wij niet thuisgaven. Wij worden dit jaar kampioen omdat wij zo goed zijn. Slot heeft meermaals gezegd dat zij eigenlijk vergelijkbaar presteren met vorig jaar, maar dat wij een andere maat zijn.
+3/-0

4 weken geleden
Ik vind Slot een goeie trainer, vaak met realistische kijk op zaken en hij heeft met Feyenoord natuurlijk heel goede prestaties neergezet. Ook dit seizoen is Feyenoord een sterk elftal die elk ander seizoen met dit puntenaantal gewoon een hele serieuze titelkandidaat zou zijn geweest.

Zijn opmerking over de spelers die wij gehaald hebben, vind ik echter een beetje huilie-huilie. Schouten was, op het moment dat hij bij PSV kwam, niet serieus in beeld bij Oranje. Dat heeft hij weer afgedwongen door zijn prestaties. Dest zat in Barcelona op een zijspoor en was 2 seizoenen op rij door de mand gevallen in een topcompetitie. En met Lozano hebben we een ex-speler teruggehaald die graag naar Eindhoven wilde terugkeren, maar vervolgens in mijn ogen niet één van de cruciale spelers is in de weg naar het aanstaande kampioenschap.

Natuurlijk helpt het als je deze transfers (incl. Lang) kan doen en moet Feyenoord over het algemeen in een vijver met iets goedkopere vissen zoeken. Maar over het algemeen hebben wij de hele 21e eeuw al ruimere budgetten, en nu we kampioen worden, ga je ze er opeens over horen.
+4/-0

4 weken geleden
Triest dat deze man zo een flauwe kul moet aankondigen, wat een juffertje zeg!
Aan getoond een slechte verliezer te zijn, Slot.
+2/-1

4 weken geleden
Het rare aan die opmerking is dat hij suggereert dat hij vorig jaar een spectaculaire nieuwe speelstijl heeft uitgevonden als ware dat het ei van Columbus, en dat dat vieze vuile PSV dat nu ineens heeft gekloond omdat ze zelfs niks origineels kunnen verzinnen. Dat ben je toch een hele forse koekwaus.
+2/-1

4 weken geleden
Dikke kletskoek, dat is veel te veel eer voor het Feyenoord van vorig jaar. PSV speelde zeker in de eerste seizoenshelft veel beter voetbal dan dat elftalletje van hem. Ik zorg ontzettend moe van die gast. Kan hij AS Roma niet gaan trainen?
+1/-0

4 weken geleden
Wat een calimero zeg. Je kunt ook stellen dat Slot de speelwijze van Bosz en/of Schimdt heeft gecopieerd.
+1/-0

4 weken geleden
Jullie zoeken wel allemaal veel achter niks. Ik heb het hele stuk gezien en hij zei ook gewoon letterlijk dat Bosz al jaren zo speelt. En dat hij dan vindt dat PSV die benaderd heeft omdat Feyenoord vorig jaar heeft laten zien dat dat soort voetbal en leuk is en resultaat oplevert dan is dat misschien iets overdreven, maar ook weer niet heel veel van de waarheid. Waar maken we ons druk om? Laat hem lekker :)
+1/-0

4 weken geleden
Wilden we met Schmidt eerder niet ook zoiets? Anyway, goede trainer Slot. Moet maar een keer bij ons komen werken.
+1/-0

4 weken geleden
Er wordt veel te veel slap gezeverd in de voetballerij. Al die interviews bijvoorbeeld, alleen maar om tijd te vullen met quotes, onzin en onwaarheden en ego's te strelen of anderen Kalt te stellen.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage